Peste 550.000 de elevi susţin evaluarea naţioanală începând de marţi. Calendarul evaluării naţionale

1

Peste 550.000 de elevi vor fi supuşi evaluării naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care începe marţi, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a şi a VI-a, anunţă Ministerul Educaţiei. 

Elevii vor susţine probe srise şi orale la limba română şi limba maternă, precum şi la matematică.

Iată întregul calendar al desfăşurării probelor la limba română şi matematică:

Calendar Evaluarea Naţinală la finalul clasei a II-a

7 mai 2019:   Limba română – Scris
7 mai 2019:   Limba maternă – Scris

8 mai 2019:   Limba română – Citit
8 mai 2019:   Limba maternă – Citit
9 mai 2019:   Matematica
10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naţionale – Scris-Citit

Calendar Evaluarea Naţională la finalul clasei a IV-a 

14 mai 2019:   Limba română
15 mai 2019:   Matematică
16 mai 2019:   Limba maternă

Calendar Evaluarea Naţională la finalul clasei a VI-a 

22 mai 2019:   Limba şi comunicare
23 mai 2019:   Matematică şi Ştiinţe ale Naturii

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei nu intenţionează să prelungească vacanţa de vară

La evaluarea naţională de anul acesta, cumulat, vor participa peste 550.000 de elevi. Notele nu vor fi trecute în catalog şi nici nu vor fi făcute public

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite Ministerul Educaţiei.

un comentariu

  1. […] Peste 550.000 de elevi vor fi supuşi evaluării naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care începe marţi, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a… Cititi mai multe aici: Peste 550.000 de elevi susţin evaluarea naţioanală începând de marţi. Calendarul evaluării na… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here