Uluitor! Când toată lumea evacuează Rusia, ministrul educaţiei felicită echipa de robotică AutoVortex pentru rezultatele de la Sankt Petersburg

1
Foto: observatorulph.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat echipa de robotică AutoVortex, care s-a clasat pe locul al doilea la Turneul regional de la Sankt Petersburg, desfăşurat weekend-ul trecut.

Un gest frumos, însă total neadecvat momentului, mai ales în condițiile în care toată lumea evacuează Rusia. Sigur, perfomanța copiilor români este de necontestat și de aplaudat și este minunat că au ajuns cu toții bine în țară. Oricâtă muncă și resurse sunt în spatele unei asemenea participări competiționale, nu ne putem întreba: oare de ce au fost lăsați acești copii să plece din țară în situația actuală? O întrebare bună atât pentru autorități, cât și pentru profesori sau părinți.

Dar iată ce transmite ministrul parcă rupt de orice realitate: „Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanţă înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), cu atât mai mult cu cât această calificare în finala Campionatului a fost obţinută în condiţii competiţionale atipice! În contextul dat, clasarea pe locul al doilea într-un turneu cu 21 echipe participante este un rezultat remarcabil, care face cinste României!”.

Vezi și Rusia-Ucraina, cum să explicăm războiul copiilor

El a subliniat că cei şapte membri ai echipei, şase elevi şi o studentă, în coordonarea profesorului Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti & Universitatea Politehnica Bucureşti), au avut o experienţă care îi va face şi mai puternici.

„Am convingerea că va fi urmată de alte rezultate de excepţie în competiţiile viitoare. AutoVortex are deja o tradiţie în acest sens şi sunt încrezător că va fi confirmată şi dusă mai departe!”, a mai spus ministrul.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat echipa de robotică AutoVortex, care s-a clasat pe locul al doilea la Turneul regional de la Sankt Petersburg, desfăşurat în acest weekend. „Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanţă înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27… Cititi mai multe aici: Ministrul Educaţiei felicită echipa de robotică AutoVortex, clasată pe locul doi la Turneul regi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here