Ministrul de Interne a decis înmatricularea candidatei Popescu Andreea Lucia în anul I la Academia de Poliţie

0
academia_de_politie

Corpul de control al ministrului de Interne a efectuat verificări şi a constatat ca întemeiată o sesizare la o decizie de respingere a unei candidate la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, context în care a aprobat luarea măsurilor necesare în vederea înmatriculării acesteia ca studentă în anul I.

„Conducerea MAI a fost sesizată de către doamna Popescu Elena, mama Andreei Popescu, cea care a fost candidată în septembrie la examenul de la Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, cu privire la unele nereguli referitoare la modul de corectare a foii de răspuns a candidatei Popescu Andreea Lucia cu prilejul sesiunii de admitere din 2019 la Facultatea de Poliţie de Frontieră. Corpul de control al ministrului a efectuat verificări amănunţite şi a constatat ca întemeiată sesizarea, sens în care am aprobat luarea măsurilor necesare în vederea înmatriculării candidatei Popescu Andreea Lucia ca studentă în anul I”, a anunţat ministrul Marcel Vela, la sediul MAI.

El a precizat că problemele constatate au fost cu privire la faptul că anumite răspunsuri corecte la întrebările din testul grilă au fost anulate de către comisia de corectare pe motiv că înscrierea acestuia a depăşit spaţiul de răspuns alocat.

Totodată, s-a stabilit că respingerea contestaţiei depuse la Academia de Poliţie a fost neîntemeiată.

„Dăm acest semnal, ca Minister al Afacerilor Interne, pentru a încuraja tinerii să vină spre Academia de Poliţie, pentru că în MAI lucrurile se vor desfăşura de acum încolo în condiţii legale şi normale”, a mai spus Vela.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here