Ministerul Educației a lansat procesul de selecție de noi membri ai CNATDCU

0
Educației

Ministerul Educației Naționale (MEN) a lansat procesul de selecție de noi membri ai Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru completarea componenței nominale a acestuia.

Cei interesați pot depune dosarul pe platforma www.brainmap.ro până pe 31 martie

„În vederea completării componenței nominale a CNATDCU, Ministerul Educației Naționale a lansat procesul de selecție a noilor membri CNATDCU pentru mandatul 2016 — 2020. Aplicațiile candidaților se vor încărca pe platforma www.brainmap.ro pâna la data de 31 martie 2017, ora 24,00, și trebuie să aibă avizul instituției candidatului”, a informat, printr-un comunicat de presă, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Potrivit sursei citate, pot aplica cercetători și cadre didactice cu experiență proprie de cercetare la nivel înalt, recunoscută în țară și străinătate, dovedită și validată prin realizări specifice și prin îndeplinirea standardelor minime pentru abilitarea în domeniul lor de specialitate.

Listele cu propunerile comitetului de selecție vor fi făcute publice între 16 și 20 aprilie

MEN numește un comitet de selecție format din trei — cinci personalități care analizează aplicațiile depuse și înaintează ministerului o listă cu propuneri pentru componența Consiliului General, a comisiilor de specialitate și a comisiilor de contestații ale CNATDCU.

Citește și: Elevii brașoveni sunt stimulaţi să studieze prin Fondul „Ştiinţescu”

Listele cu propunerile comitetului de selecție vor fi făcute publice în perioada 16 — 20 aprilie. În acest interval, orice persoană fizică sau juridică are dreptul să transmită eventuale obiecții și sesizări argumentate către MEN pe adresa cnatdcu@edu.gov.ro.

După finalizarea termenului de consultare publică, noii membri ai Consiliului General, ai comisiilor de specialitate și ai comisiilor de contestații sunt numiți prin ordin al ministrului Educației Naționale.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here