Ministerul Educaţiei dă afară peste 4.000 de profesori şi personal auxiliar

0

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan a susţinut, miercuri, că fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa, a emis înainte de a demisiona un ordin prin care sunt concediaţi peste 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţâmânt, reprezentând profesori, personal didactic neauxiliar şi personal nedidactic.

Soluţia aceasta intervine după ce Guvernul a constat că nu poate plăti salariile pe care le-a mărit cu 25% la începutul anului.

“În mod repetat am spus că în sistemul educaţiei nu sunt bani pentru plata salariilor, în mod repetat Guvernul PSD – ALDE a spus că este o invenţie a Opoziţiei. Astăzi vă prezentăm un ordin de ministru prin care, cu un ultim gest disperat, fostul ministru Popa, de la Suceava, a semnat disponibilizarea a 4.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ – este vorba de profesori, personal didactic auxiliar şi nedidactic. Prin acest ordin de ministru practic se consfinţeşte ceea ce în decursul ultimelor săptămâni am spus în mod repetat: nu sunt bani pentru plata salariilor, urmează să se comaseze şcoli, să se desfiinţeze posturi şi să se ajungă la disponibilizări. Aceasta este o dovadă a faptului că această guvernare este antiromânească”, a declarat Raluca Turcan, la Parlament.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat numirea Rovanei Plumb ca ministru interimar al Educației Naționale

Ea a susţinut că acest ordin de ministru a fost de curând publicat în Monitorul Oficial.

„Prin acest ordin, fostul ministru care spunea că a demisionat dintr-un gest de onoare pentru români şi România confirmă faptul că Guvernul disponibilizează 4.000 de profesori şi cadre didactice”, a adăugat Raluca Turcan.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” îi solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018, care ar duce la concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de federaţie.

Autor: Andreea Burghelea

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here