Mihai Goţiu: USR şi PNL depun o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

0

Senatorul USR, Mihai Goţiu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că, alături de PNL, formaţiunea din care face parte, va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Senatorul Mihai Goţiu a spus că după ce au apărut planurile de bugetare a locurilor în universităţile din România, va fi depusă o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei Naţionale. După ce au apărut planurile de bugetare a locurilor de la universităţile din România, marile universităţi, care au făcut performanţă, au fost private de numeroase locuri. În cazul UBB Cluj e vorba de 200 de locuri la nivel de masterat şi 38 la nivel de licenţă, o situaţie care e la fel la nivel naţional. Tocmai universităţile care fac cercetare şi performanţă în România sunt cele mai afectate de această distribuire a locurilor bugetate şi, din punctul nostru de vedere, acesta este un atac la dezvoltarea României, pentru că dacă atacăm educaţia superioară, care îi produce pe următorii formatori de educaţie, educaţia care creează valoare în societate prin cercetările pe care le face, educaţia care formează viitori specialişti în diferite domenii, practic atacăm România, atacăm viitorul ei, o condamnăm la sărăcie şi înapoiere”, a declarat senatorul USR, Mihai Goţiu.

Potrivit acestuia, pentru susţinerea moţiunii, USR a discutat cu PNL, urmează să discute cu PMP, însă Goţiu crede că moţiunea împotriva ministrului Educaţiei va fi susţinută şi de membrii PSD.

Am discutat cu colegii de la PNL de principiu şi intenţionăm să o depunem la începutul săptămânii viitoare. O să discutăm şi cu cei de la PMP. (…) Dacă mai sunt responsabili în PSD, cred că ar trebui să susţină şi ei o astfel de moţiune, fiindcă sunt şi acolo oameni care au copii, nepoţi şi care se gândesc la viitorul lor în România, nu în altă parte„, a mai spus Goţiu.

sursa Mediafax

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here