În Miercurea Ciuc vor fi cumpărate 2500 de bănci pentru un singur elev

0

Primăria Miercurea Ciuc va aloca fonduri pentru cumpărarea a peste 2.500 de bănci pentru un singur elev, destinate școlilor oraș. Investiția urmărește ca elevii și profesorii să poată respecta distanţarea fizică, în contextul începerii noului an şcolar.

„Am ajuns la o decizie legată de obiectele de inventar necesare respectării regulilor de distanţare socială. Am spus managerilor unităţilor de învăţământ că noi asigurăm resursele pentru bănci pentru o persoană şi alte asemenea necesare ca să se poată respecta distanţarea socială. S-a făcut o centralizare legată de bănci, de paturi (pentru grădiniţe – n. red). Undeva la 700.000 de lei. Deja am rugat insistent managerii unităţilor de învăţământ să declanşeze procedurile de achiziţie publică, referindu-se la un articol care le dă voie să meargă cu celeritate înainte, urmând ca în şedinţa de vineri a Consiliului Local noi să asigurăm pentru fiecare şcoală suma aferentă necesară pentru bănci, pentru pătuţuri şi alte asemenea”, a declarat primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Potrivit sursei citate, cea mai mare sumă, de aproximativ 600.000 lei, va fi alocată pentru cumpărarea a 2.656 de mese de o singură persoană, iar 88.000 lei vor fi folosiţi pentru alte obiecte de inventar.

Un grup de studenți a inventat un remediu împotriva stresului

Raduly a punctat faptul că modul în care va începe anul şcolar în Miercurea Ciuc este diferit, deoarece, în afară de măsurile impuse în contextul pandemiei, multe instituţii de învăţământ din oraş se află în proces de modernizare.

Vezi un purificator SHARP cu Plasmacluster perfect pentru o sala de clasa

„Este o situaţie diversă, foarte diversă, pentru că dincolo de regulile imposibil de respectat şi aberante care sunt gândite la Bucureşti legat de distanţare socială, alte asemenea, elaborate din cabinet, de unii de la Ministerul Sănătăţii şi ceilalţi de la Ministerul Învăţământului, la noi trebuie să se ţină cont şi de faptul că în anumite instituţii de învăţământ, investiţiile de modernizare sunt în toi. Drept pentru care, dacă luăm de la cei mai mici spre cei mai mari, vedem că la cei mai mici, din fericire, avem o situaţie cvasi omogenă, atât la grădiniţe, cât şi la creşă o să încercăm să avem activitate obişnuită. (…) Cu cât mergem spre licee, cu atât găsim situaţii mai diverse, de la pornitul 100% în mod tradiţional, până la 100% on-line”, a mai spus primarul din Miercurea Ciuc.

Așa va arăta școala de la 14 septembrie 2020 sub asediul COVID-19

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here