O nouă metodologie a concursurilor de ocupare a posturilor de directori și inspectori școlari. Vedeți ce modificări aduce

0
metodologie-proba-scrisa-definitivat-concurs-director-cadre-didactice

Toate posturile de directori de școli și inspectori generali vor fi ocupate numai prin concurs, potrivit Ministrului Educației, Pavel Năstase. Aceasta a anunțat că a emis un nou ordin cu noua metodologie de organizare a acestor concursuri de ocupare, scrie Agerpres.

Posturile care au rămas vacante în urma concursului din 2016 a trebuit să le ocupăm prin numiri, printr-o procedură care a funcționat la nivelul inspectoratelor județene și în jur de 600 de posturi au fost ocupate prin această formă. Atunci am spus că toate posturile vor fi ocupate prin concurs, că această numire este una temporară. Am spus că nu dorim să începem anul școlar 2017 – 2018 decât în momentul în care toate posturile de conducere vor fi ocupate prin concurs. Iată că astăzi vom publica un ordin de ministru care va modifica într-o anumită măsură metodologia de concurs pentru ocuparea acestor posturi. Altfel spus, atât pentru inspectorii generali, inspectorii generali adjuncți, pentru directori și directorii adjuncți din unitățile școlare, toate posturile care sunt posturi de conducere sunt ocupate prin concurs. Au fost, sunt și vor fi ocupate în continuare prin concurs“, a afirmat Pavel Năstase, potrivit sursei citate.

Modificările din noua metodologie și data probelor de concurs

Proba scrisă pentru acest concurs se va desfășura în 17 iulie, iar până la sfârșitul lunii iulie vor fi finalizate și celelalte probe. La 1 septembrie, cei care vor promova concursul vor avea încheiate contractele de management pe o perioadă de 4 ani, potrivit secretarul de stat în MEN, Ariana Bucur.

Secretarul de stat a mai precizat că noua metodologie prevede ca structura subiectului grilă să fie alcătuită din 50% itemi privind legislația școlară și 50% management educațional. De asemenea, metodologia introduce diferențiere a subiectelor pentru ocuparea funcțiile de conducere în unitățile preșcolare, față de cele din unitățile gimnaziale și liceale.

Citește și: UPB va găzdui un workshop internaţional privind energia între 13 şi 15 iunie

 

Și în structura comisiei de concurs a intervenit o modificare, generată de o serie de semnale venite din teritoriu. Acestea urmează să fie formate din inspectori școlari și directori cu concurs, iar reprezentanții administrațiilor locale și ceilalți reprezentanți ai sindicatelor, părinților, elevilor vor avea statut de observatori, a mai menționat secretarul de stat.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here