Metode de relaxare

4

După o perioadă stresantă sau aglomerată, ai nevoie de momente reconfortante chiar la tine acasă. Scapă de emoțiile negative acumulate de-a lungul zilei și destinde-ți mintea și corpul prin activități care îți fac plăcere. 

Fotoliu pentru masaj

În confortul casei tale te poți bucura de sesiuni de destindere a minții asaltate de gânduri și a mușchilor încordați.  Dacă lucrezi de acasă, profită de pauza de prânz și reîncarcă-te cu energie sau cufundă-te într-un astfel de fotoliu când te întorci de la serviciu. Permite-i organismului tău să se refacă după o zi obositoare.

Terapie prin artă

Nu trebuie să ai un talent deosebit pentru a putea beneficia de terapia prin artă. Dacă îți place să desenezi, să pictezi sau să faci alte activități creative, nu contează cât de reușite sunt. Scopul este de a te relaxa și de a-ți îndrepta gândurile către creația ta. Elimină starea de îngrijorare prin folosirea cărților de desenat pentru adulți, picturii pe numere sau a altor metode pe care le poate încerca oricine acasă.

Aromaterapie

Învăluie locuința cu mirosul plăcut și liniștitor al lumânărilor parfumate sau al uleiurilor esențiale. Alege miresme care îți sunt pe plac și care reușesc să-ți inducă un sentiment de relaxare: lavandă, iasomie, lămâie, arbore de ceai, portocală.

Activități plăcute

Renunță la obiceiurile care îți intensifică stresul, anxietatea și alte emoții copleșitoare. Ocupă-ți timpul liber cu activități care îți dau o stare de bine și te deconectează de la grijile cotidiene: citește cărți cu subiecte ușoare, ascultă muzică relaxantă, scrie într-un jurnal, gătește, fa o plimbare  sau fă orice altceva îți este pe plac.

O baie fierbinte

Efectul relaxant al unei băi fierbinți sau a unui duș lung poate fi exact ce ai nevoie după o zi mult prea încărcată. Permite-i corpului tău să scape de încordare și minții tale să alunge orice gând negativ. Folosește produse de îngrijire cu arome deosebite, care te fac să te simți într-un mod special.

Meditație

Doar câteva minute de meditație îți pot reda pacea interioară. Sunt numeroase tehnici la care poți apela, iar multe sunt bazate pe respirație și pe conștientizarea momentului prezent. Mută-ți atenția pe modul în care inspiri și expiri, precum și pe senzațiile resimțite de corpul tău. Eliberează-ți mintea de toate grijile și de nesiguranță.

Exerciții fizice moderate

Fie că sunt exerciții cu o intensitate mică, fie că sunt unele de yoga, acestea te pot ajuta să-ți regăsești echilibrul interior. Găsește un moment de răgaz în care să îți miști corpul și să scapi de stres și de gândurile negative: imediat după ce te-ai trezit, în micile pauze luate de-a lungul zilei sau seara.

citește șiInsomnia: cauze, simptome și prevenție

4 comentarii

  1. […] După o perioadă stresantă sau aglomerată, ai nevoie de momente reconfortante chiar la tine acasă. Scapă de emoțiile negative acumulate de-a lungul zilei și destinde-ți mintea și corpul prin activități care îți fac plăcere.  Fotoliu pentru masaj În confortul casei tale te poți bucura de… Cititi mai multe aici: Metode de relaxare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here