Mesaj trist pentru elevii și profesorii din România cu ocazia Zilei Internaționale a Educației

1

Ziua Internațională a Educației este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, prilej pentru cadrele didactice și elevii din România să se bucure de o zi liberă de la stat.

Cu ocazia semnificației acestei zile importante, liderul FSLI a transmis un mesaj extrem de dur la adresa politicienilor din România, care nu acordă sprijinul necesar pentru dezvoltarea Educației din România.

Simion Hăncescu a avut cuvinte de laudă la adresa dascălilor, adresând totodată mesaje de încurajare către elevi.

Educația din România, la nivelul subzistenței

Din păcate, în această perioadă, în cadrul Ministerului Educației au existat schimbări radicale de conducere, astfel că fostul ministru Sorin Cîmpeanu a fost înlocuit recent de Ligia Deca în urma unui scandal care a zdruncinat sistemul de învățământ românesc.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a ținut să adreseze câteva mesaje destinate profesorilor, părinților, elevilor, dar și politicienilor, la adresa cărora a avut doar nemulțumiri.

În primul rând, Simion Hăncescu își exprimă sincerele regrete legate de sistemul educațional românesc slab pregătit pentru aceste vremuri și pentru capacitățile intelectuale și deschiderea pe care le au tinerlee generații.

Acesta își cere scuze în fața profesorilor că, în România, Educația nu este o prioritate, aducând în prim-plan categoria politicienilor nepăsători față de dezvoltarea copiilor țării.

”Ne-am fi dorit să vă spunem astăzi că Educaţia din România a devenit, în sfârşit, o prioritate naţională, că în curând toate problemele din sistem vor fi rezolvate, că veţi avea un statut respectat, salarii motivante, condiţii de lucru de ultimă generaţie şi uşi deschise către tot ceea ce înseamnă un învăţământ de calitate, de top, la nivel european şi mondial.

Nu putem să vă oferim acest “dar” nici măcar simbolic, pentru că în România în ultimii zeci de ani ni s-a demonstrat că singurele priorităţi ale politicienilor sunt jocurile de culise, în interes personal sau pentru grupurile proprii de interese”, a afirmat Hăncescu.

Citește și: Simion Hăncescu îndeamnă la unitate în parteneriatul pentru educaţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei

„Sperăm, totuși, că veți alege să rămâneți pe pământ românesc”

În continuare, liderul FSLI își exprimă aprecierea față de elevii României, care obțin rezultate performante chiar și atunci când sistemul nu le oferă susținerea și oportunitățile de învățământ, similar cu cele din Occident.

Cu toate acestea, Simion Hăncescu își păstrează vie speranța că acești elevi privați astăzi de un sistem de învățământ modern vor reuși să schimbe lucrurile prin perseverență și spirit național, precum și prin dorința de a face lucrurile mai bine decât au fost făcute până acum.

”Şi vouă am fi vrut să vă oferim darul unui sistem educaţional mai primitor, performant şi modern. Statul a eşuat şi de această dată, iar noi, societatea, privim cu speranţă către voi că veţi alege totuşi să rămâneţi aici, pe pământ românesc, pentru că vreţi să schimbaţi ţara în care trăiţi într-una în care nu vor mai exista şcoli în paragină, fără dotări, cu echipamente învechite, în care minciuna şi corupţia nu vor mai exista la scara aceasta, legile vor fi respectate de toată lumea, educaţia şi sănătatea vor fi domenii de interes naţional, iar politica va fi făcută doar de cei care vor să guverneze în interesul poporului.

Dreptul la educaţie este unul fundamental cu care fiecare copil se naşte şi nimeni nu trebuie să îi încalce acest drept, iar noile generaţii de elevi ne demonstrează deja că ştiu cum să îşi ceară, dar şi cum să îşi apere drepturile!”, a declarat Simion Hăncescu.

un comentariu

  1. […] Ziua Internațională a Educației este sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, prilej pentru cadrele didactice și elevii din România să se bucure de o zi liberă de la stat. Cu ocazia semnificației acestei zile importante, liderul FSLI a transmis un mesaj extrem… Cititi mai multe aici: Mesaj trist pentru elevii și profesorii din România cu ocazia Zilei Internaționale a Educației […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here