MEN a finalizat construcția a 15 unități de învățământ și reabilitarea altor 3 școli din țară

0
gradinita-noua-la-crampoia-1-696x522-MEN_PERT

Ministerul Educației Naționale (MEN) a finalizat în ultimele trei luni construcția a 13 grădinițe și două școli, precum și reabilitarea alte trei școli prin intermediul Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU) în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) și Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare (P.R.I.S.).

(Foto: Grădinița construită în localitatea Crâmpoaia, județul Olt; sursă foto: www.gazetaoltului.ro)

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, construcția grădinițelor a fost finalizată în perioada 1 iulie – 20 septembrie, acestea fiind situate în 10 județe din țară: Arad (Grădiniţa cu program normal nr. 1 Ineu și Grădiniţa cu program prelungit Sântana), Bacău (Grădiniţa cu program normal Palanca și Grădiniţa cu program normal Urecheşti), Buzău (Grădiniţa cu program normal nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădiniţa cu program normal Bustuchin), Maramureş (Grădiniţa cu program prelungit Fărcaşa), Mehedinți (Grădiniţa cu program normal nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădiniţa cu program normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădiniţa cu program normal Negreşti Oaș), Vâlcea (Grădiniţa cu program normal Călimăneşti și Grădiniţa cu program normal Băbeni) și Vrancea (Grădiniţa cu program normal Angheleşti).

Citește și: Cum întâmpină un liceu din străinătate elevii români. Interviu cu directorul adjunct al Bromsgrove School din Marea Britanie

 

În aceeași perioadă, în cadrul  P.R.I.S. a fost finalizată construcția a două unități de învățământ: Școala cu clasele I – VIII din Păun (județul Iași), respectiv Școala cu clasele I – VIII din Șinca Veche (județul Brașov). Concomitent s-a realizat și reabilitarea a alte trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu clasele I – VIII nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu clasele I – VIII nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu clasele I – VIII nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).

MEN mai precizează că urmează să implementeze două noi proiecte P.R.I.S. și P.R.E.T. Proiectul din urmă este cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României și are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier până la 31 decembrie 2019.

gradinita-noua-la-crampoia-1-696x522-MEN_PERT

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here