Mai mult de 300 de copii dintr-un sat pakistanez izolat, ajutaţi de alpiniştii Sofie Lenaerts şi Alex Găvan

3
Foto: news.ro

Mai mult de 300 de copii dintr-un sat pakistanez izolat au primit ajutor din partea alpinistului Alex Găvan care, prin fundaţia sa şi sprijinit de alpinista Sofie Lenaerts, a livrat echipamente complete pentru iarnă în ultima aşezare de pe drumul spre K2.

„Să acţionezi din inimă atrage mai multe acţiuni făcute din inimă. Să faci bine atrage după sine mai multe fapte bune”, a scris Alex Găvan.

El a precizat că, împreună cu alpinista Sofie Lenaerts şi cu mai mulţi oameni cooptaţi de ea, 312 copii din şcoala satului Askole au primit haine şi încălţăminte pentru iarnă, prin Fundaţia „Alex Găvan”.

Vezi și Ce terapii funcționează în recuperarea copiilor cu autism?

„Implementarea proiectului a durat câteva luni, având în vedere că logistica de a aproviziona şi livra o gamă atât de largă de mărimi, de la copii de vârsta grădiniţei până la adolescenţi, s-a dovedit a fi chiar o provocare în acest sat izolat, ultimul pe drumul spre lumea îngheţată a impunătorului K2”.

Foto: news.ro

Directorul şcolii, Muhammad Ali, a fost un actor cheie în acest proiect, a mai spus Găvan, iar „pasiunea pe care el o pune în educaţia şi bunăstarea acestor copii este aspiraţională”.

Despre implicarea lui Lenaerts, el a afirmat: „Sofie a fost inspirată să se implice după ce a văzut ştirea că fundaţia acoperă salariul anual complet pentru trei profesori, imediat după expediţia mea de iarnă în K2 (8.611 m) de anul acesta. Apoi a asociat-o propriei expediţii pe Broad Peak (8.047 m), de vara trecută. Fac o plecăciune şi sunt emoţionat de dragostea ei profundă pentru umanitate”.

„Niciun act de bunătate nu e prea mic, orice act de bunătate este nepreţuit”, a încheiat alpinistul.

 

 

 

 

Sursa: news.ro

3 comentarii

  1. […] Mai mult de 300 de copii dintr-un sat pakistanez izolat au primit ajutor din partea alpinistului Alex Găvan care, prin fundaţia sa şi sprijinit de alpinista Sofie Lenaerts, a livrat echipamente complete pentru iarnă în ultima aşezare de pe drumul spre K2. „Să acţionezi din… Cititi mai multe aici: Mai mult de 300 de copii dintr-un sat pakistanez izolat, ajutaţi de alpiniştii Sofie Lenaerts şi … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here