MAI organizează o sesiune de admitere în școlile de agenți și subofițeri în ianuarie 2018

0
admitere-mai-subofiteri

În premieră, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează în ianuarie 2018 o sesiune de admitere în școlile de agenți și subofițeri. În total vor fi scoase la concurs 2.880 locuri.

Din totalul locurilor scoase la concurs, 1600 sunt pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

„Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldești care sunt doar pentru bărbați”, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Recrutarea candidaților va fi făcută, în funcție de domiciuliul acestora, de către departamentul de resurse umane de la nivelul unităților teritriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Cereririle de înscriere pentru admitere în sesiunea din ianuarie 2018 se pot depune la departamentele menționate până pe 5 decembrie 2017.

Citește și: MEN va încheia săptămâna viitoare contracte pentru difuzarea în școli a manualelor pentru 11 discipline de clasa a V-a

„Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ. Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli. Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală”, se mai explică în comunicatul de presă.

Școlile unde vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie sunt următoarele:

• Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri
• Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri
• Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri
• Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri
• Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri
• Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

Sursă foto: www.weradio.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here