Măgurele Science Park, punte de legătură între cercetare, universități și business în contextul COVID-19

Proiectul vizează coagularea administrației locale, a zonei de educație și a celei de business pentru crearea unui hub de cercetare și inovare

0

Măgurele Science Park (MSP) continuă campania #fightwithCOVID-19, prin care promovează inițiativele, rezultatele și ideile de proiect ale partenerilor din cercetare (de pe platforma Măgurele și nu numai), mediul universitar, dar și din mediul de afaceri.

Măgurele Science Park a organizat o dezbatere online, alături de antreprenori inovatori, în care partenerii din mediul de afaceri și-au prezentat ideile de proiect în contextul evoluției Covid-19. La dezbatere au participat antreprenorii Florin Tufan, fondator Soleadify, Ana-Maria Stancu, fondator RoboHub, Cristiana Bogățeanu, program manager viziere.ro.

Viziere.ro a creat o vizieră de protecție pentru medicii care luptă împotriva coronavirusului. Antreprenoarea Ana-Maria Stancu a dezvoltat start-up-ul de roboți umanoizi și de servicii din România și robotul UVD, ce se poate poziționa singur în camera ce trebuie dezinfectată, fără ajutorul omului. Este cel mai performant instrument actual în combaterea infecțiilor nosocomiale, și a virușilor, bacteriilor și fungilor. Iar Soleadify pune la dispoziția celor care au nevoie de acces la furnizori de materiale medicale, protective și sanitare o pagină specială a produsului său, utilă în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

Au mai participat la dezbaterile MSP Mihai Gangiu, cercetător în cadrul Institutul Național pentru Fizică Laserilor, Plasmei și Radiației, și Laurențiu Niță, antreprenor și cercetător în fizică cuantică la Durham University.

Mai mult, noua secțiune de pe platforma Măgurele Science Park include și finanțările oferite în contextul prevenirii și combaterii coronavirus.

Studiu: Te speli des pe dinți, scapi de diabet

“Scopul nostru este să reușim să creăm, să facilităm conexiuni și să construim în continuare punți de legătură între mediul de cercetare și cel de afaceri pentru a lupta împotriva COVID-19”, au declarat reprezentanții Asociației Măgurele Science Park.

Asociația Măgurele Science Park coagulează în jurul membrilor săi cea mai mare parte a instituțiilor de cercetare și de educație academică din regiunea București – Ilfov cu scopul creării unui context propice pentru crearea unui parc științific la Măgurele.

Proiectul vizează coagularea administrației locale, a zonei de educație și a celei de business pentru crearea unui hub de cercetare și inovare, care să atragă proiecte locale și internaționale.

Concret, obiectivul Magurele Science Park este să dezvolte economia inovativă, prin sprijinirea comercializării rezultatelor C&D și ale sistemelor de spin-off din cadrul Universităților și al Institutelor de Cercetare și participarea la crearea culturii relevante în acest domeniu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here