800 de mii de lei de la Ministerul Culturii pentru Carte, Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie

Au fost definite priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim

0
Târgul de Carte de la Leipzig

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) lansează, sâmbătă, apelul de proiecte editoriale şi o nouă invitaţie adresată experţilor evaluatori.

“Mulţumită remarcabilei implicări a membrilor Consiliului AFCN, dorim să transmitem un semnal de întoarcere treptată la o stare de normalitate şi menţinem datele anunţate în calendarul de finanţare. În ciuda constrângerilor pe care pandemia le-a impus pentru moment sectorului cultural, avem încredere că în curând activităţile vor reveni la normal. Acest ‘test’ la care am fost, şi suntem, cu toţii supuşi, a revelat rolul esenţial pe care cultura scrisă îl are în bunăstarea emoţională a societăţii, în mod special în aceste zile” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Bugetul sesiunii III / 2020, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii, este de 800.000 de lei. Având în vedere bugetul disponibil Consiliul AFCN a stabilit trei secţiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie.

“Au fost definite priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuţia de 10% şi tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare”, arată sursa citată.

Având în vedere constrângerile bugetare Consiliul a decis că nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creaţie membre ANUC finanţate în baza legii nr. 136/2015.

Potrivit sursei citate, între 2 şi 31 mai pot propune proiecte edituri şi redacţii de publicaţii culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi/sau persoane juridice de drept public.

Ministrul Culturii spune că nu este corect să fie promovate ştiri false

Începând cu 2 mai se deschide şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here