Liviu Pop: funcțiile de conducere din MEN și inspectoratele școlare vor fi reduse cu 10%

0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-auxiliarele-inspectori-salarizare-edituri-bacalaureat-educație

În cel mult 30 de zile funcțiile de conducere din Ministerul Educației Naționale și inspectoratele școlare județene vor fi reduse cu 10%, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, în următoarea perioadă vor înceta și alte contracte de management. 

„Lor (celor 13 inspectori generali demiși luna trecută — n.r.) le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul din care nu este respectat. Urmează și alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcții de conducere care nu își respectă mandatul. (…) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatam că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creste numărul funcțiilor de conducere”. a declarat Liviu Pop, citat de Portal Învățământ.ro.

 

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

Acesta a precizat că în maximum 30 de zile se vor face reduceri de 10% ale funcțiilor de conducere din minister și inspectoratele școlare, „pentru că așa mi se pare normal”, a spus ministrul, adăugând că se va pune accent pe actul de predare.

Luna trecută Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare, aceștia fiind informați vineri seara, pe 18 august, prin fax. Motivul invocat a fost rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, în afara evaluării anuale, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. O parte dintre inspectorii demiși au declarat la momentul respectiv că demiterea este abuzivă și vor merge în instanță.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here