Peste 120.000 de elevi şi preşcolari vor începe școala fără corn într-un județ din țară

0
corn-suceava

Aproape 120.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava vor începe şcoala fără corn, după ce Consiliul Judeţean Suceava a anulat licitaţia pentru distribuirea produselor de panificaţie, iar noua licitaţie a fost suspendată. Cel mai devreme, copiii vor primi aceste produse abia din a doua jumătate a lunii noiembrie, scrie Mediafax.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, autoritățile județene au recurs la această măsură deoarece singurul ofertant care s-a arătat interesat să furnizeze produsele de panificație pentru acest an școlar nu a răspuns în termenul stabilit unor solicitări care să clarifice unele aspecte legate de oferta tehnică depusă.

„Din păcate nu am avut de ales şi a trebuit să anulăm licitaţia. A fost decizia corectă, pe care nici ofertantul nu a contestat-o. Din discuţiile cu aceştia, au recunoscut că a fost şi vina lor că nu au răspuns în timp solicitărilor noastre de clarificare. Procedurile au fost reluate însă, din păcate s-a schimbat legea privind achiziţia publică a Programului Laptele şi Cornul, noile normele fiind în dezbatere publică, iar termenul de 2 octombrie până când aşteptam ofertele din partea companiilor de panificaţie a fost suspendat. El va fi devansat probabil cu două săptămâni, cât durează dezbaterea publică. Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme şi abia apoi putem merge mai departe cu licitaţia”,a spus Viorel Seredenciuc, potrivit Mediafax.

 

Citește și: Liviu Papadima, prorector UB: Manualul unic este o excepţie de la regulă

 

Prima licitație a fost lansată în luna, iar pentru produsele lactate Consiliul Local a semnat deja un contract. Acesta a alocat pentru produsele de panificație o sumă de 3,3 milioane de lei, însă la licitaţie s-a înscris o singură companie, iar oferta acesteia a fost declarată neconformă de către comisia de licitaţie.

Autorităţile judeţene speră ca elevii din judeţ să beneficieze de Programul Laptele şi Cornul, integrat, în a doua parte a lunii noiembrie, potrivit sursei citate.

Sursă foto: www.viata-libera.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here