Legea potrivit căreia elevii şi studenţii cu venituri financiare modeste vor primi ajutor pentru achiziționarea unui calculator

0
ibm-platforma-online

Modalitatea de predare în mediul online, normă implementată pentru asigurarea învățământului în contextul COVID-19, a întâlnit impedimente majore, atunci când a trebui să găsească o cale de trecere spre localitățile defavorizate. Există numeroase studii care confirmă faptul că în România, numeroși copii nu au nici acces la internet, nici un calculator în propria casă.

Autoritățile caută soluții. Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat că normele metodologice pentru aplicarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare de către elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri mici, au primit aprobarea finală.

Numele programului care prevede aceste schimbări este „Euro 200′

“Pentru a sprijini copiii care în această perioadă desfăşoară lecţiile în sistem online, Guvernul a aprobat o hotărâre de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, aşa-numitul program „Euro 200”. Potrivit acestor reglementări, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare, aceştia pot cere bonuri, (…) elevii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maxim 250 de lei. Pot aplica elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular în vârstă de până la 26 de ani. Bonul reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro şi este, repet, destinat achiziţiei de calculatoare”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here