Israelul a început campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

2
Foto: nbcnews.com

Israelul a lansat luni campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, au declarat organizaţiile de menţinere a sănătăţii (HMO) din Israel, relatează Xinhua.

Vaccinurile vor fi administrate la clinicile HMO din Israel, iar a doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima, conform unei recomandări a comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii israelian.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că obiectivul ţării este de a vaccina 50% din cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie.

Vezi și Salarii de până la 4.000 de euro pentru „munca de acasă”, dacă ești IT-ist

Comitetul a decis, de asemenea, ca a treia doză de vaccin să fie administrată adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la cinci luni după cea de-a doua doză.

Până în prezent, numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în Israel a ajuns la aproape 6,27 milioane, sau 66,7% din populaţie, în timp ce aproximativ 5,76 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu două doze şi aproape 4,05 milioane au fost vaccinaţi cu cea de-a treia doză.

Vezi și Două teste gratuite pentru ca elevii să fie testați periodic la școală și acasă

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

2 comentarii

  1. […] Israelul a lansat luni campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, au declarat organizaţiile de menţinere a sănătăţii (HMO) din Israel, relatează Xinhua. Vaccinurile vor fi administrate la clinicile HMO din Israel, iar a doua doză la copii… Cititi mai multe aici: Israelul a început campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here