IȘJ Constanța solicită sprijin pentru ca elevii din județ să aibă acces la educația online. Se caută donatori de echipamente IT

0
educatie-online

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor, solicită sprijinul tuturor agenţilor economici şi al reprezentanţilor comunităţii pentru a găsi soluţii pentru „elevii aflaţi într-o situaţie de vulnerabilitate educaţională”, prin donarea de echipamente IT, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

 

„Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/recondiţionate şi în bună stare de funcţionare, cu o posibilă conectare la reţeaua de internet, vom putea asigura continuarea învăţării la distanţă în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice naţionale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IŞJ Constanţa.

Conform sursei citate, suspendarea cursurilor şcolare și adoptarea unei strategii de educație online este o problemă pentru anumiți elevi din cauza lipsei accesului la tehnologie.

„La nivelul judeţului Constanţa, există elevi pentru care accesul la platformele de învăţare online este mai dificil şi, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învăţării. Aşadar, în această perioadă în care sunt promovate şcoala şi învăţarea la distanţă, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaţionale deschise, soluţia, pentru aceşti copii ai comunităţii judeţului Constanţa, ca sloganul #staiacasă-şcoaladeacasă# să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online”, au precizat reprezentanţii IŞJ.

În acest context, IŞJ Constanţa şi Consiliul Judeţean al Elevilor solicită sprijinul tuturor agenţilor economici şi al reprezentanţilor comunităţii prin donarea de echipamente IT.

„Pe această cale dorim să le mulţumim reprezentanţilor elevilor pentru responsabilizare şi implicarea susţinută. De asemenea, facem apel către toţi partenerii media în vederea promovării acestei iniţiative, având certitudinea că sprijinul fiecărui membru al comunităţii constănţene contează enorm în această perioadă. Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autorităţile administraţiei publice centrale, prin acţiunile noastre conjugate vom găsi soluţia oricărei probleme”, a declarat şeful ISJ Constanţa, prof. Sorin Mihai, citat în comunicat

 

Liga Studenților se opune iniţiativelor de echivalare a Bacalaureatului cu media anilor de liceu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here