Iohannis a promulgat legea prin care obligă consiliile locale să acorde burse elevilor

2

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat un proiect pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care consiliile locale sunt obligate să acorde burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversar.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul instituirii obligativităţii acordării, de către consiliile locale, a burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar, cât şi o valoare minimă a acestora, stabilită anual prin hotărâre a Guvernului.

„Elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social”, prevede proiectul de lege.

Citește și Ecaterina Andronescu vrea să schimbe legea educației

Pe 19 decembrie 2018, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

2 comentarii

  1. […] Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat un proiect pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care consiliile locale sunt obligate să acorde burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversar. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare… Cititi mai multe aici: Iohannis a promulgat legea prin care obligă consiliile locale să acorde burse elevilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here