Invenția revoluționară care l-a îmbogățit pe un tânăr din Marea Britanie

0
Anthony Davis și Harry Destercroix

Un tânăr din Marea Britanie a devenit unul dintre cei mai bogați bărbați din țară, după ce compania de biotehnologie Ziylo, pe care acesta a dezvoltat-o alături de unul dintre profesorii săi din facultate, a fost achiziționată cu peste 620 de milioane de lire sterline de Novo Nordisk, un gigant la nivel global din domeniul sănătății.

Harry Destercroix este absolvent al Universității Bristol din Marea Britanie și deține o diplomă de doctorat în chimie. În timpul facultății, acesta a pus bazele unei companii de biotehnologie, Ziylo, alături de Anthony Davis, care i-a fost profesor. Cei doi au dezvoltat, împreună cu o echipă de cercetători, tratamente care ar putea să ajute cei peste 380 de milioane de oameni bolnavi de diabet la nivel mondial, din care patru milioane doar în Marea Britanie.

Cercetând cazurilor persoanelor bolnave de diabet, Ziylo a creat o tehnologie pentru dezvoltarea unui tip de insulină care ar putea să reacționeze și să se adapteze la nivelurile de glucoză din sânge. Acest lucru contribuie la eliminarea riscului scăderii nivelului de zahăr din sânge, cunoscut sub numele de hipoglicemie, și oferă diabeticilor un control mai bun asupra bolii.

Cercetătorii științifici din cadrul școlii de chimie a universității au început să lucreze la această problemă cu ani în urmă, înainte ca Ziylo să fie înființată în anul 2014. După un studiu de 20 de ani, profesorul Davis a reușit să proiecteze un nou tip de molecule sintetice care, îmbinate cu cele naturale, “ar putea constitui o nouă abordare a biodesignului. Aceste molecule unice au fost inspirate de natură și lucrează în același mod ca și receptorii naturali de glucoză”, explică Davis.

Citește și Educație alimentară pe timp de caniculă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here