Consorțiul Universitaria discută despre probleme de actualitate pentru învăţământul superior românesc

0
consortiul-universitaria

Începând de astăzi până pe 23 aprilie la Tulcea vor fi discutate problemele de actualitate pentru învățământul superior din România în cadrul întâlnirii Consorțiului Universitaria organizată de Academia de Studii Economice (ASE) din București.

Rectori, prorectori, preşedinţi de Senat, directori administrativi, decani şi reprezentanţi ai studenţilor din cele cinci universităţi din Consorţiu vor dezbate probleme de actualitate pentru învăţământul superior românesc. La reuniune participă şi ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, preşedintele Senatului ASE, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Cei peste 70 de participanţi vor dezbate teme concrete ale problematicii învăţământului universitar din România, structurate pe domeniile: managementul universitar, activitatea didactică în universităţi, managementul infrastructurii universitare, relaţiile internaţionale – proiecte comune de viitor, acţiuni şi proiecte de cercetare, dezvoltare şi inovare, managementul financiar contabil, dezvoltarea de proiecte cultural-artistice şi antreprenoriale ale studenţilor şi promovarea reciprocă a acestora.

Programul lucrărilor Consorţiului Universitaria include şi o sesiune de lucru pe proiecte ale universităţilor membre ale Consorţiului.

Citește și: Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim

Scopul întâlnirii Consorţiului Universitaria îl reprezintă conlucrarea proactivă şi cât mai eficientă a universităţilor partenere pentru identificarea şi aplicarea soluţiilor optime de desfăşurare a cercetării ştiinţifice şi activităţii didactice, în vederea recunoaşterii tot mai pregnante a prestigiului acestora la nivel internaţional şi clasificarea pe poziţii superioare în clasamentele de referinţă din lume. Participanţii îşi propun să ofere, pe baza experienţei fiecăruia şi a validării acesteia prin rezultatelor concrete, soluţii viabile de optimizare a cadrului legislativ cu privire la învăţământul superior.

Constituit în urmă cu 21 de ani, Consorţiul Universitaria este alcătuit din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here