Ministrul Educației:De anul viitor, fiecare inspectorat şcolar va avea un inspector de Educaţie fizică

0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-auxiliarele-inspectori-salarizare-edituri-bacalaureat-educație

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat că începând de anul viitor fiecare inspectorat şcolar va avea un inspector pentru Educaţie fizică şi sport.

La nivelul inspectoratelor şcolare am constatat cu surprindere că jumătate dintre ele nici nu aveau inspectori de sport cu normă întreagă, aveau fracţiune de sport şi aşa mai departe, fapt pentru care de anul viitor fiecare inspectorat şcolar va avea un inspector pentru Educaţie fizică şi sport, în aşa fel încât toate competiţiile sportive pe care de anul viitor asociaţiile sportive din unităţile de învăţământ preuniversitar le vor desfăşura nu vor face altceva decât să revigoreze până la urmă sportul de masă, pentru că până la urmă de asta avem nevoie cu toţii în ţara aceasta. Sper din trecutul sportului românesc să luăm toate lucrurile foarte bune şi să le facem şi mai bune, ca în următorii 100 de ani România să fie acolo unde merită – în primele ţări din lume“, a spus ministrul, cu prilejul deschiderii Conferinţei naţionale “Trecut, prezent şi viitor în sportul românesc”, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, potrivit Agerpres.

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

 

Acesta a mai declarat că pe durata mandatului său a încercat să consolideze și zona de sport din învățământul românesc.

„Tot ceea ce am făcut în cele patru – cinci luni de mandat şi ce urmează anul viitor, având cel mai mare buget pe care Ministerul Educaţiei Naţionale l-a avut în ultimii zece ani, nu face altceva decât să consolideze şi zona de sport. Ce am făcut până acum – am introdus în programa şcolară pentru toţi copiii care fac «Şcoală după şcoală» cel puţin 30 de minute pe zi de sport. Asta înseamnă două ore şi jumătate în plus de mişcare sportivă. În acelaşi timp, formarea cadrelor didactice – pentru că încă avem profesori de Educaţie fizică şi sport necalificaţi şi trebuie să îi formăm pentru că nu putem fără profesori de specialitate să formăm sportivi de performanţă”, a mai spus Liviu Pop, citat de aceeași sursă.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here