joi, 7 noiembrie 2024

CELE MAI CITITE

Iaşi: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” organizează 11 şcoli de vară ROSE pentru liceeni

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) va organiza 11 şcoli de vară pentru elevii de liceu, cu precădere pentru cei dezavantajaţi social, pentru a-i încuraja să-şi finalizeze studiile şi să-şi continue educaţia la nivel terţiar.

Conducerea UAIC a anunţat marţi că participarea elevilor la cursurile şcolilor de vară, care se vor desfăşura în perioada iulie-septembrie, este gratuită, fiind finanţată de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca Mondială) prin Proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE).

„Şcolile de vară, cu o durată de două săptămâni, se vor desfăşura în campusul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Elevii participanţi vor beneficia de cazare şi masă pe toată perioada programului, iar facultăţile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităţilor. Pe parcursul şcolilor de vară, elevii vor fi monitorizaţi în permanenţă de cadre didactice şi studenţi supraveghetori. Toate activităţile şcolilor de vară se vor desfăşura respectând normele în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SAR-CoV-2 şi participanţilor li se vor pune la dispoziţie soluţii de dezinfectare şi măşti de protecţie. În cazul în care oraşul Iaşi va intra în scenariul roşu sau se va institui carantină la nivel zonal, regional sau naţional, activităţile şcolilor de vară se vor desfăşura în mediul online”, au precizat organizatorii, într-un comunicat postat pe site-ul universităţii.

Vezi și Studiu Oxford: Folosirea tehnologiei de către tineri a devenit mai puțin asociată cu depresia în ultimul deceniu

Înscrierile au început luni, iar elevii care studiază la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului ROSE pot opta pentru următoarele şcoli de vară: „Vreau să fiu student la Litere! – LiteratIS” (Facultatea de Litere), 11-24 iulie, „Vacanţă juridică DREPT în Iaşi – Drept în Iaşi!” (Facultatea de Drept), 11-24 iulie, „Şcoală de vară pentru Economişti – EconomIS” (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), 5-18 iulie, „Descoperim Pământul spre culmile cunoaşterii! GEO-GEO” (Facultatea de Geografie şi Geologie), 5-18 iulie, „Experienţă universitară timpurie pentru elevii aflaţi în situaţii de risc: program-punte în domeniile Educaţie Fizică şi Sport şi Teologie Romano-Catolică – TEOSPOR” (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică), 11-24 iulie.

De asemenea, se pot înscrie la „Şcoala de vară pentru Ştiinţe: program punte pentru tranziţia de la liceu la universitate – Vara Ştiinţelor” (Facultatea de Biologie şi Facultatea de Chimie), 18-31 iulie, la „Şcoala de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe şi Istoriei pentru îmbunătăţirea oportunităţilor de participare la învăţământul universitar a elevilor cu risc de abandon – TEOIST” (Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Facultatea de Istorie), 18-31 iulie sau la cursurile „De-ale viitorului: informatică şi matematică – INFORMAT (Facultatea de Informatică şi Facultatea de Matematică), 30 august – 12 septembrie, „Descoperă-ţi vocaţia prin educaţie! Şcoala de vară – Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – DEVO” (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei), 5-18 iulie, „Vino la Facultatea VERDE” (Facultatea de Biologie), 18-31 iulie sau „Cum ajung profesor/antrenor?” Şcoala de vară – CAPA (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), 22 august – 4 septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE POPULARE