Iași: 3.200 de candidaţi unici la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

0
Foto: tuiasi.ro

La admiterea pentru anul universitar 2021-2022 organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost depuse 5.934 fişe de înscriere, fiind 3.200 de candidaţi unici, au anunţat, luni, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat de presă, numărul candidaţilor înscrişi anul acesta este comparabil cu cel din 2019, când au fost înregistrate cele mai bune cifre din ultimii 12 ani.

Dintre cei 3.200 de candidaţi, 200 au depus fişe de înscriere exclusiv pentru locuri care includ plata taxei de şcolarizarea.

Au fost depuse aproape 800 de dosare pentru locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni şi s-au înscris 415 candidaţi din străinătate, atât din ţările UE, cât şi non-UE.

Vezi și România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz

„Numărul ridicat de solicitări pentru a deveni student la licenţă la TUIASI reprezintă o surpriză plăcută, căci, deşi am prevăzut şi asistăm de câţiva ani la revigorarea atractivităţii învăţământului tehnic, în acest an interesul acordat studiilor inginereşti şi de arhitectură ne-a depăşit prognoza. În acelaşi timp, însă, trebuie sa fim rezervaţi în acest optimism, şi nu doar noi, cei din Politehnica ieşeană, căci numărul mare de înscrieri se datorează generalizării procedurii de înscriere on-line la nivel naţional, astfel că se pot înscrie uşor, oriunde, candidaţi din toate regiunile geografice ale României. Chiar şi în aceste condiţii, un bilanţ parţial al admiterii ne arată că situaţia este net superioară anilor trecuţi, din punct de vedere al atractivităţii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Anul acesta, Facultatea de Arhitectură şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare au reintrodus probele scrise la admitere, care nu au fost susţine anul trecut, în contextul pandemiei.

În ceea ce-i priveşte pe cei 414 candidaţi pentru locurile destinate studenţilor din afara ţării, cei mai mulţi sunt din Maroc – 365, restul fiind din Ucraina, SUA, Nigeria, Italia, Israel, Iordania, Grecia, Canada, Bangladesh, Austria şi Albania.

După finalizarea procesului de confirmare, universitatea va anunţa public numărul de locuri disponibil pentru sesiunea de admitere din toamnă, care va avea loc între 6 şi 17 septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here