România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz

1
medalii
medalii

Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică au obținut anul acesta trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice.

România s-a clasat pe locul 27 pe națiuni din 107 țări participante, a mai precizat Gologan. România a ocupat locul 15 anul trecut, poziția 17 la IMO 2019, poziția 33 la IMO 2018, poziția 22 la IMO 2017, poziția 20 la IMO 2016. De remarcat că România și-a înnoit lotul olimpic, la competiția de anul acesta participând elevi de clasele a IX-a și a X-a.

Câștigătorii de anul acesta sunt elevi de la Liceul Internațional de Informatică, unde există clase speciale de antrenament pentru cei mai talentați tineri matematicieni. Ei sunt:

  • David-Andrei Anghel – argint
  • Andrei Moldovan – argint
  • Diana Țolu – argint
  • Andrei-Giovani Chiriță – bronz
  • Radu-Andrei Lecoiu – bronz
  • Robert Dragomirescu – mențiune

Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc în Rusia, la St. Petersburg anul acesta, între 14 și 24 iulie. China a fost pe primul loc, urmată de Rusia, Coreea de Sud, SUA, Canada, Ucraina, Israel, Italia, Taiwan și Marea Britanie pe primele 10 locuri. România se află după Franța și înainte de Iran.

Vezi și Constanţa: Elevul Mihai Banioti de la Colegiul Mircea cel Bătrân – medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here