Lansarea colecției Homo Capax live pe Facebook. Dumitru Borțun: Dacă sens nu e, nimic nu e

0

Editura Spandugino anunță lansarea pe piață a colecției de cărți de leadership „Homo Capax”. Evenimentul va fi marcat de o dezbatere online sub patronajul Editurii Spandugino și al Librăriei Humanitas Kretzulescu desfășurată (live) luni, 28 septembrie, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a librăriei.

Profesorul Dumitru Borțun, coordonator al colecției, alături de invitații săi, Camelia Crișan și Sebastian Fitzek, lectori universitari la SNSPA, vor discuta despre primele două cărți care deschid această colecție: Revoluția sensului, Fred Kofman și Liderul slujitor, Ken Jennings & John Stahl-Wert.

Cărți care fac gaură în cerul rutinei și automulțumirii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Este vreo legătură între Revoluția sensului și Liderul slujitor? Este! În ambele cărți e vorba de nevoia de Sens, o nevoie atât de acută și fundamentală, încât se poate spune, parafrazându-l pe Marin Preda: Dacă sens nu e, nimic nu e. NU este doar o metaforă. Nicio acțiune umană, nicio activitate din larga lume a omului nu merită atenție dacă nu are un sens, dacă nu se pune în slujba unui lucru mai înalt. A fi „lider slujitor” înseamnă să participi la o răsturnare copernicană: nu ceilalți te slujesc pe tine, ci tu îi slujești pe ceilalți. Dacă vrei să fii slujit, fă-te șef! Dacă vrei să fi lider, pune-te în slujba altora și, împreună cu ei, puneți-vă în slujba unei cauze superioare. Numai atunci ești conducător, fiindcă știi în ce direcție îi conduci pe alții, iar aceștia se lasă conduși de tine în virtutea unor valori împărtășite și a unui ideal comun.

Despre prima carte, John Mackey, fost CEO la Whole Foods, scria: Fred Kofman a reușit un lucru remarcabil. A integrat rațiunea și spiritualitatea pentru a arăta cum leadershipul transcendent reprezintă cheia pentru ca umanitatea să prospere în pace”. Despre cea de-a doua, Rick Newton, fondator al Newton Consulting spunea: „N-am întâlnit niciodată un model de leadership mai puternic decât cel oferit de această carte”.

În colecția „Homo Capax” a Editurii Spandugino apar cărți revoluționare, care fac gaură în cer, adică în plafonul rutinei și automulțumirii, principalele surse ale derutei noastre în situații excepționale, cum sunt crizele – de la cele manageriale, la cele sanitare. Prin intermediul ei, Spandugino încurajează gândirea divergentă, cultura alternativă, curajul de a schimba și de a ne lăsa schimbați” a declarat pentru Pedagoteca.ro, profesorul Dumitru Borțun.

Cum apare depresia la copii? Semne care ar trebui să ne îngrijoreze.

Viziune despre ”sursele profund umane ale valorii economice”

Cele două cărți, prin problematica tratată, oferă coordonatele necesare unei veritabile reorientări către sursele profund umane ale valorii economice: integritatea, responsabilitatea și slujirea celorlalți:

Fred Kofman, Revoluția sensului. Puterea leadershipului transcendent (traducere din limba engleză de Luana Stoica)

„Leadershipul transcendent descompune cele mai dificile probleme ale unei organizații într-un amestec fluid de semnificație, noblețe, virtute și solidaritate. Le oferă celor care îi urmează principiile o cale de abordare a anxietății existențiale proprii oricărei ființe umane. De aceea, un lider care propune un «proiect de dăinuire» simbolic, conform spuselor umanistului Ernest Becker – un proiect cu o valoare durabilă, ce trece dincolo de viața individuală – are o capacitate uluitoare de a antrena ceea ce este mai bun în noi”.

Ken Jennings & John Stahl-Wert, Liderul slujitor. Cinci acțiuni puternice care vă transformă echipa, afacerea și comunitatea (traducere din limba engleză de Crenguța Nicolae)

„Liderii slujitori caută neobosiți barierele sistemice în calea performanței în organizație și le elimină în mod radical și permanent. Ei abordează toate piedicile, indiferent dacă e vorba de training inadecvat, de practici și politici contraproductive ale companiei, obstacole fizice, izolare, comunicare deficitară sau multe zeci de alte piedici care stau în calea performanței în organizațiile moderne.”

Lansarea colecției se va desfășura fără public, dar cu Dumitru Borțun, Camelia Crișan și Sebastian Fitzek

Dumitru Borțun este autorul a numeroase cărți și studii reper despre comunicare, responsabilitate socială corporativă și relații publice, definite prin caracterul lor profund interdisciplinar. Este membru fondator al Asociației Formatorilor în Comunicare și Președintele Juriului de Onoare al Asociației Române de Relații Publice.

Camelia Crișan predă cursuri despre leadership și formare profesională și este autoarea unor studii importante despre inovația socială și educația prin tehnologie.

Sebastian Fitzek, cercetător în domeniul antropologiei politice, este autor, printre altele, al cărții Sacrul și puterea politică. Abordări psihosociale ale imaginarului colectiv.

Purificator anti-coronavirus pe Casoteca.ro/magazin

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here