Grevă în învățământ din 22 mai

2

Greva generală din învăţământ va fi declanşată luni, 22 mai, şi va continua până când sindicaliştii vor primi din partea Guvernului o soluţie credibilă. Dascălii vor de la Guvernul PSD-PNL-UDMR perspective foarte clare, a declarat duminică preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, la finalul negocierilor de la Palatul Victoria.

Guvernul Ciucă-Ciolacu-Hunor nu a putut oferi dascălilor mai mult de 7-8% creșteri salariale spun sindicaliștii.

„Noi o să le punem la dispoziţie colegilor noştri în momentul de faţă exact comunicatul care pleacă din partea Guvernului, acest comunicat va ajunge în toate organizaţiile noastre, iar membrii de sindicat se vor pronunţa foarte rapid, dar cu certitudine va spuneam că pe această ofertă mâine va fi grevă generală”, a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor.

UPDATE: Este cert: grevă generală în învățământ de luni, 22 mai

Potrivit preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, oferta Guvernului vizează rezolvarea revendicărilor salariale în Legea salarizării, „altceva în plus nimic”.

„Anexa 8 se va pune în practică, mai concret personalul didactic va primi salariu de prevăzut de Legea 153, să ajungă la nivelul maxim. Asta înseamnă o creştere de 7-8% a salariilor „, a spus Hăncescu. El a precizat că data de când se va aplica această creştere depinde de Executiv.

„Urmează să dea Executivul un act normativ, nu se ştie exact când, probabil de la 1 iunie, dar decizia aparţine Executivului”, a mai spus leaderul sindical.

2 comentarii

  1. […] Greva generală din învăţământ va fi declanşată luni, 22 mai, şi va continua până când sindicaliştii vor primi din partea Guvernului o soluţie credibilă. Dascălii vor de la Guvernul PSD-PNL-UDMR perspective foarte clare, a declarat duminică preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu… Cititi mai multe aici: Grevă în învățământ din 22 mai […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here