Gheorghiță: vaccinarea anti COVID a copiilor între 5-11 ani, după 15 ianuarie

1
vaccin
vaccin

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că cel mai probabil, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie. Acesta a precizat că va fi obligatoriu consimţământul părinţilor sau al reprezentanţilor legali şi că înainte se va efectua triajul medical.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare şi registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. Noi am elaborat instrucţiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locaţiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unităţi sanitare, cât şi din afara unităţilor sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Vezi și Demers PEDAGOTECA: Soluția pentru deschiderea școlilor. Cum se poate lupta împotriva SARS COV 2 la interior

Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepţiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a mai anunţat Valeriu Gheorghiţă.

un comentariu

  1. […] Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că cel mai probabil, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie. Acesta a precizat că va fi obligatoriu consimţământul părinţilor sau al reprezentanţilor legali… Cititi mai multe aici: Gheorghiță: vaccinarea anti COVID a copiilor între 5-11 ani, după 15 ianuarie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here