Germania oferă bani României pentru a promova limba germană în școli

1

Peste 900 de profesori şi educatori vor primi indemnizaţii pentru a oferi o pregătire de înaltă calitate în limba germană, în cadrul unei finanţări de 753.260 euro asigurate de Germania în scopul promovării acestei limbi la nivel de limbă maternă în şcolile de stat şi în instituţiile de învăţământ din România.

Potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Germaniei, acest sprijin are şi rolul de a reduce deficitul de profesori calificaţi. De asemenea, proiectul sprijină echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă din România.

Ce își propune proiectul

Prin furnizarea de cursuri periodice de formare continuă pentru profesorii vorbitori de limba germană şi de manuale moderne în limba germană, proiectul îşi propune să le permită elevilor din România să continue să înveţe limba germană la nivel nativ în viitor. Mai mult, tinerii care vorbesc această limbă vor fi motivaţi să urmeze o carieră didactică, se arată în comunicatul amintit.

Ambasadorul Peer Gebauer afirmă că prin acest proiect peste 23.500 de copii şi elevi vor beneficia de învăţământ în limba germană.

„Mă bucur foarte mult că putem sprijini în continuare învăţământul în limba germană în România şi în acest an aniversar, în care sărbătorim 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno – german. Din multe puncte de vedere, acesta este un proiect important pentru promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă.

Peste 23.500 de copii şi elevi vor beneficia astfel de învăţământ în limba germană. Prin acest proiect, investim în următoarea generaţie de profesori vorbitori de limbă germană şi dorim să contracarăm migraţia acestora către alte profesii. Prin măsuri suplimentare de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică”, a declarat diplomatul german, citat în comunicat.

Proiectul este implementat de Fundaţia Saxonia în judeţul Braşov. Ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, semnează vineri, la Ambasada Germaniei la Bucureşti, contractul de finanţare în valoare de 753.260 de euro.

Școlile în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt „vitale” pentru minoritate

Klaus-Harald Sifft consideră că şcolile de stat în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt „vitale” pentru această minoritate, fiind însă şi la mare căutare în rândul populaţiei vorbitoare de limbă română.

„Acest proiect finanţat de statul german este deosebit de important pentru menţinerea învăţământului în limba germană din România. Le arată profesorilor că predarea în limba germană este apreciată şi că munca lor suplimentară este recunoscută. Şcolile de stat în care se predă limba germană ca limbă maternă sunt vitale pentru minoritatea noastră şi sunt la mare căutare, inclusiv în rândul populaţiei vorbitoare de limbă română.

Aceşti elevi sunt, până la urmă, cei care vor beneficia de pe urma proiectului de susţinere financiară a profesorilor vorbitori de limba germană, vorbim astfel despre o investiţie în generaţia următoare”, a arătat Harald Sifft, potrivit aceluiaşi comunicat.

Proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” este promovat de Ambasada Germaniei încă din anul 2015.

un comentariu

  1. […] Peste 900 de profesori şi educatori vor primi indemnizaţii pentru a oferi o pregătire de înaltă calitate în limba germană, în cadrul unei finanţări de 753.260 euro asigurate de Germania în scopul promovării acestei limbi la nivel de limbă maternă în şcolile de stat şi… Cititi mai multe aici: Germania oferă bani României pentru a promova limba germană în școli […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here