Generația Z nu acceptă ideea de obediență

2
generatia z
generatia z

Cei născuți în Generația Z, între 1997 și 2012, nu acceptă ideea de obediență, vor să fie implicați activ în luarea deciziilor, sunt interesați de mediu și sceptici cu privire la capitalism. Asta nu înseamnă că sunt socialiști.

 

Asta rezultă dintr-un studiu recent „Adevărul despre Noua Europă 2023″. Specialiștii susțin că această generație va da o nouă dinamică lumii și va produce schimbări puternice în societate.

Potrivit studiului, 50% din tinerii români consideră că a părăsi Europa ar putea fi soluția pentru o viață mai bună.

Vezi și Aud tot mai des la generația mea sintagma ”timp pierdut”. Vreau o revoluție!

Ioan Hosu, profesor universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, spune că spre deosebire de generațiile anterioare, tinerii din această generație nu mai vor să fie șefi, ei vor să fie. Asta ar putea însemna și o lipsă de asumare a responsabilității, este de părere profesorul.

 

2 comentarii

  1. […] Cei născuți în Generația Z, între 1997 și 2012, nu acceptă ideea de obediență, vor să fie implicați activ în luarea deciziilor, sunt interesați de mediu și sceptici cu privire la capitalism. Asta nu înseamnă că sunt socialiști.   Asta rezultă dintr-un studiu recent „Adevărul… Cititi mai multe aici: Generația Z nu acceptă ideea de obediență […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here