Fotografia vulcanului din insula La Palma, câştigătoarea concursului ‘Image of the Year’ organizat de NASA

3
Foto: nasa.gov

Fotografia unei erupţii a vulcanului Cumbre Vieja, din insula spaniolă La Palma, a câştigat concursul „Image of the Year” organizat anual de NASA, impunându-se unei poze făcute în deşertul Kalahari, relatează EFE.

Este pentru a treia oară în ultimii zece ani când o fotografie a arhipelagului spaniol Canarias câştigă acest premiu: în 2013 cu o poză a vulcanului submarin Tagoro, din insula El Hierro, şi în 2014, cu o poză luată de sus în care insulele par să plutească deasupra oceanului mişcate de vânturile care încreţesc valurile.

Fotografia câştigătoarea a concursului din 2021 a fost făcută la 4 octombrie anul trecut de astronautul Joshua Stevens de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

În această fotografie, intitulată „Eruption Continues at La Palma” se poate observa o densă coloană de fum negru care se ridică la sute de metri înălţime, croindu-şi drum printre două pături de nori.

Vezi și Primele fotografii de pe Lună din 1969 sunt scoase la licitaţie în Danemarca

Asemeni unui concurs cu multe eliminări, fotografia vulcanului din La Palma a trecut de mai multe etape în care a rivalizat cu poze făcute din sudul Californiei sub o pătură deasă de nori, cu imaginea unor nori de cenuşă deasupra muntelui Etna şi cu cea a erupţiei unui vulcan din peninsula Reykjanes, în Islanda.

În semifinală, poza vulcanului a avut ca adversară fotografia intitulată „Windblown Beauty in the Weddell Sea”, care prezintă mai multe tipuri de gheaţă formate în apele Antarcticii. Iar în finală a devansat, prin voturile online, o fotografie făcută deasupra deşertului Kalahari.

În total, la ediţia de anul acesta a concursului „Image of the Year”, organizat de NASA, au participat 32 de fotografii ale unor regiuni sau locuri de interes diverse de pe Terra.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

3 comentarii

  1. […] Fotografia unei erupţii a vulcanului Cumbre Vieja, din insula spaniolă La Palma, a câştigat concursul „Image of the Year” organizat anual de NASA, impunându-se unei poze făcute în deşertul Kalahari, relatează EFE. Este pentru a treia oară în ultimii zece ani când o fotografie a… Cititi mai multe aici: Fotografia vulcanului din insula La Palma, câştigătoarea concursului ‘Image of the Year’ orga… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here