Iaşi: Ministrul Educației anunţă mărirea perioadei studiilor la facultăţile din domeniul artelor spectacolului

2
Foto: observatorcultural.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că se va mări de la 3 la 4 ani perioada studiilor de la facultăţile din domeniul artelor spectacolului.

Ministrul a declarat jurnaliştilor că decizia de a mări perioada studiilor a fost luată în urma solicitării primite din partea consorţiului universităţilor de arte din ţară.

„Cred că la Iaşi a fost înfiinţată sau promovată ideea unui consorţiu al universităţilor de arte, consorţiu care a solicitat extinderea perioadei de studiu în domeniul artelor spectacolului de la 3 la 4 ani, pe de o parte, din nevoia la alinierea la practici internaţionale, pe de altă parte, la nevoia la raportare la realităţi întrucât este un domeniu care necesită o perioadă mai lungă de formare”, a spus Sorin Câmpeanu.

Potrivit acestuia, decizia este unul dintre punctele unei Ordonanţe de Urgenţă care urmează să fie publicată în scurt timp.

Vezi și Elevii Bakery School, practică la Carrefour România: Ce învață și ce oportunități au

„Ordonanţa de Urgenţă în mod normal are un traseu de câteva săptămâni până când se publică în Monitorul Oficial. Deci, va putea fi susţinută admiterea încă din această toamnă pentru o astfel de organizare”, a mai precizat Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei şi secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Tudor Prisecaru, se află la Iaşi pentru a lua parte la Conferinţa Naţională a Rectorilor.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

 

2 comentarii

  1. […] Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că se va mări de la 3 la 4 ani perioada studiilor de la facultăţile din domeniul artelor spectacolului. Ministrul a declarat jurnaliştilor că decizia de a mări perioada studiilor a… Cititi mai multe aici: Iaşi: Ministrul Educației anunţă mărirea perioadei studiilor la facultăţile din domeniul arte… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here