Fostul rector al Academiei de Poliție, condamnat la închisoare în dosarul șantajării Emiliei Șercan, pleacă din Ministerul de Interne

1

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Iacob Adrian din Ministerul Afacerilor Interne.

Adrian Iacob este fostul rector al Academiei de Poliție implicat în scandalul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan, dosar în care a fost condamnat recent la trei ani de închisoare cu suspendare.

Adrian Iacob și Mihail Marcoci au fost condamnați definitiv

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, au fost condamnați definitiv, la sfârșitul lunii iulie, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Vezi și: Emilia Şercan a mers în fața Comisiei pentru drepturile omului la Camera Deputaților

Condamnați să muncească în folosul comunității

Cei doi au fost condamnați să muncească în folosul comunității fie la ALBAB (instituția din cadrul Primăriei București care se ocupă de curățenia din parcuri și lacuri), fie la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, potrivit minutei instanței.

Jurnalista Emilia Șercan a scris anul trecut, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea.

Șercan precizează că a primit amenințarea ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

un comentariu

  1. […] Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Iacob Adrian din Ministerul Afacerilor Interne. Adrian Iacob este fostul rector al Academiei de Poliție implicat în scandalul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan, dosar în care a fost condamnat recent la… Cititi mai multe aici: Fostul rector al Academiei de Poliție, condamnat la închisoare în dosarul șantajării Emiliei Ș… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here