Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, rămâne fără titlul de doctor

0

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, rămâne fără titlul științific de doctor în management, în urma validării rezoluției de retragere a titlului, de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

CNATDCU a informat, miercuri, că decizia de retragere a titlului de doctor și de admitere a sesizării privind teza de doctorat cu titlul “Managementul și marketingul unităților sanitare” a fost luată în ședința din data de 18 iulie, în conformitate cu prevederile art. 19 din Anexa 2 la Regulamentul de organizare și funcționare al instituției.

În iulie 2018, Senatul Universității de Vest Timișoara (UVT) a avizat concluziile Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) a instituției și a propus retragerea titlului de doctor fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acordat pentru teza doctorală intitulată “Managementul și marketingul unităților sanitare”, susținută în anul 2008.

Citește și Andronescu consideră plagiatul o problemă gravă și vrea să închidă școlile doctorale de la SRI și Poliție. ARACIS: Nu e așa simplu

“Comisia de Etică a UVT (…) a vorbit despre ‘existența unui grad de similitudine de 36% în teza de doctorat’ a domnului Bodog F. Florian Dorel și a observat că ‘aceasta nu respectă standardele de calitate actuale și etica profesională în modul de elaborare și redactare a tezelor de doctorat’. În data de 20 iulie, rectorul UVT, respectiv directorul CSUD au făcut două solicitări separate către Comisia de Etică, pentru a lămuri dacă gradul de similitudine poate fi asociat cu plagiatul și dacă atunci când vorbește despre standardele actuale de etică ele sunt valabile și în raport cu momentul susținerii tezei”, se preciza într-un comunicat al UVT.

Comisia de experți a recomandat Comisiei de Etică și Deontologie Universitară din UVT “să propună sancționarea aferentă unei teze de doctorat aflată în situația de a fi considerată ‘plagiat'”.

“În data de 25 iulie, CSUD a luat act de această clarificare a Comisiei de Etică și a constatat că trebuie declanșată procedura legală prin care IOSUD – UVT propune CNATDCU retragerea titlului de doctor. Această propunere a fost avizată astăzi, 27 iulie, de Senatul UVT”, anunța UVT.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here