Fiul președintelui Siriei, în România: „Fiecare copil are o pasiune, a mea este matematica”

0
Hafez al-Assad
Hafez al-Assad

Hafez al-Assad, fiul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, a declarat marți, presei, că matematica este pasiunea sa din copilărie. Acesta a afirmat că subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj, la care participă, i se par mai grele decât subiectele de la ediția precedentă.

“Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puțin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puțin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poți. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai ușor, dar pentru mine a fost mai provocator”, a spus Hafez al-Assad.

El speră să obțină un rezultat bun împreună cu echipa țării sale.

Citește și https://pedagoteca.ro/olimpiada-internationala-de-matematica-2018/

“Sper să obțin un rezultat bun la olimpiadă, dar competiția este strânsă și sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica”, a menționat Hafez al-Assad.

El a mai spus că în ciuda speculațiilor că i s-ar acorda atenție specială, se consideră “o persoană normală”, care participă “ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la excursii”.

Hafez al-Assad vrea să studieze ingineria în Siria după absolvirea liceului. Acesta participă acum la Olimpiada Internațională de Matematică 2018, la Cluj, după ce a fost prezent la edițiile de la Hong Kong și Rio de Janeiro, în 2016 și 2017.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here