Olimpiada Internațională de Matematică 2018

3
Olimpiada Internațională de Fizică 2018
Olimpiada Internațională de Fizică 2018

A început Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), aflată la a 59-a ediție, organizată anul acesta la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie.

La olimpiadă participă peste 600 de elevi din aproximativ 110 țări. Fiecare țară este reprezentată de o echipă formată din maximum șase elevi și însoțită de cel puțin doi profesori matematicieni.

Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale (MEN) în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu sprijinul Facultăților de Matematică și Informatică din București și Cluj-Napoca și al Institutului de Matematică „Simion Stoilow” din cadrul Academiei Române.

România deține recordul de organizări, fiind gazda edițiilor din 1969, 1979 si 1999. Demersul de a aduce competiția pentru a patra oară în țara noastră aparține Societății de Științe Matematice, din dorința de a celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918. România și Bulgaria sunt singurele țări care au participat la toate edițiile, iar într-un clasament neoficial privind numărul total de medalii, România se află pe locul al treilea, conform Societății de Științe Matematice din România.

Probele de concurs au loc în zilele de 9 și 10 iulie în Sala Polivalentă. Durata este de patru ore și jumătate, timp alocat rezolvării a patru probleme (traduse în limba fiecărei țări prezente). Evaluarea lucrărilor se va face în intervalul 11-12 iulie și va fi urmată de festivitatea de premiere (13 iulie).

România își propune anul acesta să obțină două medalii de aur.

Citește mai multe aici: https://pedagoteca.ro/romania-olimpiada-internationala-de-matematica-2018/

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here