În filmul „Frumoasa și Bestia” va juca primul personaj homosexual din istoria Disney

0
frumoasa si bestia-disney

„Frumoasa și bestia”, celebrul film de animație din 1991 recompensat cu premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, va fi transpus din nou pe marile ecrane, de data asta cu un scenariu mult schimbat, în care va juca primul personaj homosexual din istoria Disney, informează Activenews.

Frumoasa și Bestia” va șoca pentru că va conține primul personaj homosexual din istoria Disney

Filmul este povestea lui Bell, o fată nemulțumită de viața dintr-un orășel provincial al Franței, care încearcă să respingă dovezile de afecțiune ale îngâmfatului Gaston. Bestia este un prinț tranformat într-un animal fioros printr-o vrajă pentru că nu putea să iubescă. Destinele celor doi se întâlnesc. Pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să-i câștige dragostea frumoasei fete, altfel riscă să rămână așa pentru totdeauna.

Citește și: Radu Gyr – condamnat la moarte de către comuniști pentru o poezie

 

Actorul american Josh Gad intepretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans. Regizorul peliculei, Bill Condon, a modificat scenariul original și a introdus o relație între cei doi. Acesta spune că rolul personajului LeFou reprezintă un deschizător de drumuri în ceea ce privește vizibilitatea comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) pe marele ecran.

Rusia ar putea interzice noua producție Disney

Oficialii ruși sunt puși în situația de a verifica dacă filmul încalcă legea împotriva propagandei gay”. Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a declarat că măsuri concrete vor fi luate după verificări, mai ales că un parlamentar a spus că este o nerușinată propagandă a păcatului”.

O lege rusească interzice răspândirea „propagandei gay” printre minori. În 2013 a fost adoptată această lege, care descrie homosexualitatea ca relații sexuale netradiționale”.

În acest context, un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunțat deja că nu va proiecta lungmetrajul „Frumoasa și bestia/ The Beauty and the Beast”, produs de Disney. O petiție împotriva filmului a strâns 90.000 de semnături.

Și pastorul evanghelist Franklin Graham, cunoscut pentru ideile sale controversate, a boicotat lungmetrajul pe Facebook. Filmul încearcă să impună punctul de vedere al comunității LGBT în inima copiilor noștri. Atenție!”, a fost mesajul lui.

Sursa foto: www.disney.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here