Evaluare Națională 2023: Subiectele la matematică au fost publicate

2

Ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2023, cea pentru clasa a VIII-a este considerată de mulți dintre elevi ca fiind cea mai dificilă și pentru care au cele mai mari emoții.

Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, conform subiectelor consultate de Edupedu.ro. Varianta extrasă pentru probă a fost varianta nr. 1.

Este vorba despre problema 1 de la subiectul al III-lea, în care elevii aveau de explicat de ce peste 2 ani vârstele Mariei și ale bunicului său nu fac 60, și despre problema 6 de la subiectul I, în care elevii au o diagramă simplă pe care trebuia să o interpreteze corect.

Redăm subiectele primite de elevi:

Ministerul Educației va publica baremul de evaluare și notare la ora 15:00.

Cum se desfășoară examenul de Evaluare Națională în 2023

Examenul la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale 2023 a început la ora 09.00 și se încheie la 11.00. Primii elevi au început să iasă din sălile de examen de la ora 10.00.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe site-ul edu.ro al în cursul zilei, după încheierea probei și când toți elevii sunt ieșiți din sălile de examen.

Citește și: Evaluare Națională 2023: Subiecte la Limba Română

Regulamentul de desfășurare a probei la Matematică de la EN 2023

Sala în care elevii vor susține examenele de la Evaluarea Națională 2023 are sistem de supraveghere audio-video.

Candidații nu au voie să comunice între ei cu persoane din exterior, să copieze sau să transmită sau să primească material prin care pot rezolva subiectele.

De asemenea, se interzice ca elevii să schimbe între ei, lucrări, ciorne, notițe sau alte materiale cu care pot rezolva subiectele. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au voie să folosească doar stilou cu cerneală albastră sau pix cu pastă albastră.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

De asemenea, elevii trebuie să știe că la exercițiile de geometrie și la figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Candidații care nu respectă regulile vor fi eliminați, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materiale interzise.

Calendar Evaluare Națională 2023

– 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă;

– 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă;

– 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă;

– 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor;

– 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor;

– 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor;

– 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi anonimizate și vor fi afișate la avizierele unităților de învățământ și pe platforma edu.ro.

2 comentarii

  1. […] Ultima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2023, cea pentru clasa a VIII-a este considerată de mulți dintre elevi ca fiind cea mai dificilă și pentru care au cele mai mari emoții. Doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a… Cititi mai multe aici: Evaluare Națională 2023: Subiectele la matematică au fost publicate […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here