Endless Present | Limited Future prezintă expoziția finală de bandă desenată și filme scurte de animație „Super Eroi pentru o lume cu #plasticzero”

1

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE prezintă expoziția finală a proiectului, unde vor fi prezentate lucrările de bandă desenată și filmele scurte de animație realizate de copii în cadrul workshop-urilor și al taberei de creație.

Vernisajul expoziției  va avea loc vineri, 7 octombrie 2022, ora 18.00, la casa Cesianu-Filipescu, Muzeul Municipiului București, Calea Victoriei 151.

Ce este ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE

ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE este un proiect de educație nonformală și alternativă adresat copiilor cu vârste între 10 și 17 ani din Alexandria, Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Urziceni și Mizil.

Proiectul s-a desfășurat în perioada mai 2021 – octombrie 2022 și a însumat 72 de ateliere de bandă desenată și scriere creativă pe tema combaterii poluării cu plastic, 124 de copii participanți, 108 lucrări de BD, 6 expoziții de artălocale, 12 filme de animație și 1 tabără urbană.

Prin intermediul benzilor desenate și al poveștilor ilustrate, copiii din cele șase comunități au găsit soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei. Cu acest prilej, au făcut cunoștință cu lumea dezvoltării durabile, a economiei circulare și a resurselor regenerabile, ca modalități constructive de a contribui activ la prezervarea ecosistemului care ne este casă tuturor: Pământul.

Proiectul „Endless Present |Limited Future“, dezvoltat de Asociația Volum Art și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, a avut ca scoppromovarea artei vizuale ca mijloc de comunicare și dezvoltare de abilități noi, creative, în rândul copiilor și adolescenților.

Ce ateliere au fost în cadrul proiectului

În cadrul proiectului, copiii au participat la ateliere de bandă desenată și scriere creativă, în prezența trainerilor Aneli Munteanu și Ana Florea (ilustrație), Alin Ivan (bandă desenată), Oana Răsuceanu, Ana Agopian și Iulia Rugină (scriere creativă). Proiectul a avut totodată o componentă de educație ecologică, stimulând copiii să caute soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.

Între 11 și 16 iulie 2022, a avut loc tabără de animație din cadrul proiectului care a reunit 13 copii și adolescenți din Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni, autorii celor mai bune lucrări realizate în urma atelierelor de bandă desenată, ilustrație și scriere creativă derulate în perioada 25 septembrie 2021 și 10 aprilie 2022.

„În cadrul proiectului am organizat în fiecare comunitate 6 ateliere de bandă desenată și ilustrație și 6 ateliere de scriere creativă. Ne-am bucurat de o participare numeroasă, dar și mai mult, peste 90% dintre cei înscriși la aceste ateliere au participat la toate întâlnirile și au realizat în final propria lucrare de bandă desenată.

Am fost încântați să-i cunoaștem pe toți acești tineri minunați care ne-au împărtășit din gândurile și emoțiile lor, care au dat viață unor noi super eroi care pot salva lumea de plastic, că ei sunt de fapt super eroii care vor aduce schimbarea pe care toți ne-o dorim.”, a declarat Judit Balint, Manager Ascociața Volum Art și managerul proiectului Endless Present Limited Future, în cadrul conferinței de presă.

Proiectul ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE ne-a oferit o reală oportunitate de dezvoltare instituțională și personală, nouă, elevilor și profesorilor de la COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC ,,MIRCEA SCARLAT” din ALEXANDRIA, al cărui motto este … ,,Dăruind vei dobândi”.

A fost o experiență unică, insolită, de educație nonformală și alternativă, de dezvoltare a spiritului civic și de armonizare a tinerilor cu lumea exterioară prin căutarea de soluții pentru combaterea poluării cu plastic, dar și cu lumea lor interioară, cu propriul sine, prin dezvoltarea creativității, a simțului artistic și a gândirii critice, totul pus în slujba unui obiectiv major al lumii contemporane.

 

Mulțumim echipei de proiect că ne-a ales, că i-a format pe elevii noștri întru descoperirea unor căi nebătătorite de a conștientiza importanța protecției mediului, întru dezvoltarea aptitudinilor artistice în domeniul desenului digital, al benzilor desenate, al animației, dar și al scrierii creative, a unor mijloace deosebite de dezvoltare durabilă a comunității locale.”, a declarat Prof. Mariana Buciu, Director adjunct al Colegiului NaționalPedagogic ,,Mircea Scarlat”.

Cu prilejul vernisajului de la Casa Cesianu-Filipescu, părinții, profesorii și publicul larg sunt invitați să aprecieze lucrările copiilor participanți și să se lase inspirați de soluțiile lor creative pentru combaterea poluării cu plastic și, de ce nu, să implementeze politici și soluții concrete în această direcție.

un comentariu

  1. […] ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE prezintă expoziția finală a proiectului, unde vor fi prezentate lucrările de bandă desenată și filmele scurte de animație realizate de copii în cadrul workshop-urilor și al taberei de creație. Vernisajul expoziției  va avea loc vineri, 7 octombrie 2022, ora 18.00,… Cititi mai multe aici: Endless Present | Limited Future prezintă expoziția finală de bandă desenată și filme scurte d… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here