Elevii români au cucerit 7 medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie

0

Elevii români au cucerit 7 medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie desfășurată între 5-13 octombrie în Bulgaria. Concursul a reunit elevi din 20 de țări, iar olimpicii români au câștigat trei medalii de aur, una de argint și încă trei de bronz.

Trei medalii (două de aur și una de bronz) au fost cucerite în secțiunea rezervată juniorilor (elevi sub 16 ani), în timp ce alte patru medalii au revenit seniorilor (o medalie de aur, o medalie de argint și două de bronz).

Premianții vin de la școli din Năvodari, Suceava, Brăila și București

Elevii laureați cu aur sunt Robert-Gabriel Pașcalău (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Năvodari, județul Constanța), Paul Florin Rebenciuc (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava) și Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila).Anca Drăgulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică  din București, a fost premiată cu argint, iar David Corneliu Turturean (clasa a IX-a/Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava), Andrei Horațiu Eftime și Andrei Cosmin, elevi în clasa a X-a și a XI-a la Colegiul Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat și însoțit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) și Lucian Stoian (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

Olimpiada Internațională de Astronomie s-a aflat la cea de-a XXI ediție și a avut loc la Plovdiv-Pamporovo, în Bulgaria.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here