Elevii din Iași se pot înscrie pentru prima dată la Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

1
Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admitere la liceu în 2023 pentru prima generație de elevi. Sunt 52 de locuri disponibile în 2 clase, una de Matematică – informatică și una de Științe sociale pentru elevii din Iași care participă la repartizarea computerizată, potrivit broșurii de admitere la liceu publicată de ISJ Iași. Fiecare clasă are un loc disponibil pentru elevii de etnie romă și unul pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES). 
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are deja autorizate Școala și Grădinița „Junior”, care funcționează în anul școlar 2022-2023 cu 12 formațiuni de studiu: 2 la nivel gimnazial, 7 la nivel primar și 3 la nivel preșcolar. Sunt 49 de elevi la nivelul preșcolar cu program prelungit, 134 de elevi la nivelul primar și 47 de elevi la nivelul gimnazial. Liceul UAIC este singurul înființat de o universitate în țară până la acest moment.

Nivelul liceal va funcționa în cadrul Școlii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași începând cu anul școlar 2023-2024 și va fi finanțat de la bugetul de stat.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost autorizată să școlarizeze elevi pentru nivelul de învățământ liceal, filiera teoretică prin O.M.E. nr. 5311/31.08.2022.

Şcoala Gimnazială a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, conform OM nr. 5243/31.08.2022 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Nr. 876 bis/6.IX.2022, va organiza înscrieri pentru două clase a IX-a, potrivit site-ului Universității:

  • Profilul Matematică-Informatică – 26 de locuri. Codul din Broșura de admitere publicata de ISJ Iași este 244
  • Profilul Științe sociale – 26 de locuri. Codul din Broșura de admitere publicata de ISJ Iași este 245

Informații de context despre grădinița și școala Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași

Școala „Junior” din Iași a fost deschisă pe 1 octombrie 2003, ca unitate de învățământ particulară numită „Grădinița Junior”, înființată de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. A fost autorizată ca unitate de învățământ particulară cu personalitate juridică și a fost apoi acreditată ca unitate de învățământ particulară cu personalitate juridică, prin Ordinul nr. 3.572 din 30 martie 2009, semnat de ministrul de atunci al Educației, Ecaterina Andronescu.

Citește și: Studenții vor avea 90% reducere la călătoria cu trenul

Grădinița a intrat în procesul de autorizare în 2003 ca entitate particulară cu personalitate juridică și a ieșit din proces, prin acreditare, în 2009, tot ca instituție particulară cu personalitate juridică.

Cu toate acestea, în 2020, școala a luat de la zero toate procedurile de autorizare, pentru că în 2018 legea Educației s-a modificat și doar așa putea dobândi autorizare și mai târziu acreditare ca unitate de învățământ fără personalitate juridică, pentru funcționarea ca departament al Universității fondatoare.

Începând cu anul școlar 2020-2021, Școala UAIC, prin Ordinul MEC nr 5055/25.08.2020 este autorizată să funcționeze ca unitate de învățământ de stat, pentru nivelul de învățământ „preșcolar” și „primar”, fiind inclusă prin HCL în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar.

Pe 25.08.2021, în urma unei evaluări externe a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, a fost emis O.M.E. 5055 de acordare a autorizației de funcționare provizorie Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru Școala „Junior”, pentru nivelul de învăţământ „gimnazial”.

Prin O.M.E. nr. 5311/31.08.2022, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este autorizată să școlarizeze elevi pentru nivelul de învățământ liceal, filiera teoretică.

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admitere la liceu în 2023 pentru prima generație de elevi. Sunt 52 de locuri disponibile în 2 clase, una de Matematică – informatică și una de Științe sociale pentru elevii din Iași care participă la repartizarea computerizată,… Cititi mai multe aici: Elevii din Iași se pot înscrie pentru prima dată la Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here