Elevii cu rezultate deosebite la școală, ignorați de primărie

2

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) cere Primăriei Sectorului 4 și Consiliului Local să aprobe cuantumul burselor școlare în regim de urgență, pentru a-i susține pe elevii cu rezultate deosebite și pe cei care se află în pragul abandonului școlar.

Potrivit AEBI, Sectorul 4 are “cel mai mic buget pentru burse” dintre toate sectoarele Capitalei. O altă problemă este faptul că banii se oferă doar copiilor cu media 10: “Încă din anul 2011, Autoritatea Locală a încălcat legea în ceea ce privește media de acordare a burselor de merit. Aceștia au acordat burse doar elevilor cu media generală 10, în condițiile în care ordinul de ministru prevede burse de la media generală 8,50 în sus”, precizează un comunicat al AEBI.

Citește și Elevii aflați acum în clasa a VI-a ar trebui să susțină examene transdisciplinare la final de gimnaziu, însă nu li s-a predat nimic transdisciplinar

Bursa de studiu, acordată elevilor cu un venit mediu lunar pe cap de familie cel mult egal salariului minim net pe economie, este 70 lei/lună, în timp ce bursa de ajutor social, acordată elevilor cu un venit mediu lunar pe cap de familie de sub 50% din salariul minim net pe economie este 120 lei/lună.

2 comentarii

  1. […] Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) cere Primăriei Sectorului 4 și Consiliului Local să aprobe cuantumul burselor școlare în regim de urgență, pentru a-i susține pe elevii cu rezultate deosebite și pe cei care se află în pragul abandonului școlar. Potrivit AEBI, Sectorul 4… Cititi mai multe aici: Elevii cu rezultate deosebite la școală, ignorați de primărie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here