Elevii abandonează școala pentru că nu pot deconta transportul

0

Abonamentele de transport local pentru elevi nu pot fi decontate integral din cauza lipsei de fonduri. Aproximativ 80% dintre elevi au primit mai puțin de jumătate din banii plătiți pentru un abonament în perioada 2017 – 2018, după cum a afirmat Andreea Păun, vicepreședintele Consiliul Național al Elevilor.

„Ceea ce se întâmplă este că 80% dintre elevii pe care noi i-am consultat în perioada 2017 – 2018 primesc înapoi mai puțin de jumătate din banii pe care îi achită pe un abonament la unitatea de învățământ. Se produce un fenomen clar: elevii nu își mai permit să meargă la școală”, a spus Andreea Păun. Aceasta a precizat că din 2013 și până în 2016, aproximativ 30.000 de elevi au abandonat școala pentru că nu și-au mai permis să plătească transportul local.

Citește și Programul de Guvernare pe Educație – ce au reușit să implementeze până acum trei premieri și patru miniștri

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, propune ca elevilor să li se deconteze transportul la fel ca pensionarilor, veteranilor și persoanelor cu dizabilități, ori să-și recupereze costurile cu abonamentele prin unitățile de învățământ.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here