Cinci edituri au fost notificate să-și retragă de pe piață auxiliarele neautorizate de MEN

0
Liviu-Marian-Pop-Ministrul-Educatiei-Nationale-auxiliarele-inspectori-salarizare-edituri-bacalaureat-educație

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat că cinci edituri au fost notificate să-și retragă de pe piață auxiliarele pe coperta cărora există sigla MEN, deși acestea nu sunt avizate de minister. Începând de joi toat editurile din țară își vor putea auxiliarele pentru a fi aprobate de minister.

Astăzi am notificat cinci edituri, am notificat și MFP și Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor pentru că sunt cinci edituri în România care au pe copertă aviz MEN pentru auxiliare, nu există avizate manuale pentru clasa a IV-a, nici auxiliare pentru clasa a IV-a sau a III-a. Cele cinci edituri le-am notificat astăzi. Joi vom avea în ședința de guvern actul normativ prin care dăm posibilitatea editurilor să își depună proiectele de auxiliare, aceste proiecte să fie evaluate astfel încât, începând de vineri, să se poată folosi auxiliare aprobate de către Ministerul Educației Naționale în toate unitățile școlare de stat și private din România“, a spus Liviu Pop, citat de Agerpres.

El a adăugat că, „în ultimii șapte ani, s-au folosit foarte multe auxiliare care nu au fost verificate de către nimeni, într-un mod ilegal. (…) Nu mă așteptam ca pentru clasa a IV-a să nu existe niciun auxiliar avizat, iar ghiozdanele copiilor de clasa a IV-a să fie pline de maculatură, neavizată de nimeni”, a susținut Liviu Pop.

Citește și: World Education Fair: Zeci de instituții de învățământ din afară vor fi prezente în România. Târgul debutează la Timișoara pe 22 

 

Referitor la informațiile care au circulat în spațiul public, potrivit cărora ar fi existat verificări ale giozdanelor elevilor pentru a vedea dacă au sau nu la ei auxiliare, ministrul a negat veridicitatea acestor informații. El susține că în spatele unor astfel de dezinformări ar sta unele edituri „care au fost de moment abonate numai la banii părinților și cu aceste edituri vă garantez că voi duce războiul până la capăt”. Liviu Pop nu a vrut să dea însă numele editurilor, spunând că le va divulga în momentul finalizării anchetelor.

De asemenea, potrivit sursei citate, ministrul a susținut că profesorii pot folosi culegeri, dar și Gazeta Matematică pe care, în calitate de profesor de specialitate, o recomandă. „Gazeta Matematică se poate folosi și recomand tuturor, eu fiind profesor de matematică, să o folosească”, a mai declarat Liviu Pop.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here