Echipa A FOST ODATĂ lansează EDUboost, podcasturi cu teme de educație civică explicate pe limba copiilor

2

La finalul unui an atât de complicat, echipa #afostodata le face copiilor un dar tocmai bun de ascultat sub brad: EDUboost, o serie de podcasturi despre teme precum bunătatea, mediul, voluntariatul și implicarea socială, cum ne raportăm la persoanele cu dizabilități, educația finaciară.

Peste 30% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani ascultă podcast-uri. Deși nevoia acestui tip de conținut există, în acest moment sunt foarte puține platforme care au creat podcast-uri și pentru copii, nu doar pentru cei mari. EDUboost transformă concepte aparent complicate, de educație civică, în podcast-uri ilustrate sonor și explicate pe înțelesul celor mici.

Primul podcast din seria EDUboost are în centru un concept la care reflectăm adesea, dar e greu de explicat în cuvinte: bunătatea. Cu ajutorul personajelor din Povestea puiul de balaur copiii vor pătrunde într-o lume imaginară modernă în care balaurii merg la serviciu, iar puii își câștigă independența cu ajutorul lui Moș Crăciun. Textul îi aparține scriitoarei și jurnalistei Ioana Bâldea Constantinescu, iar vocile care le dau viață personajelor din Codrul înghețat le aparțin Petrei, Anei și lui Valentin Panduru. El e om de radio, ele iubesc poveștile, iar împreună formează o echipă minunată.

„Pentru noi EDUboost este un pas înainte către un conținut modern, pe placul copiilor. Podcast-urile sunt atât de frumos ilustrate sonor încât o să își dorească și părinții să tragă cu urechea – un motiv în plus de reuniune acum, de sărbători”, spune Măriuca Mihăilescu, inițiatoarea proiectului.

În fiecare lună, pe www.afostodata.net, copiii, părinții și cadrele didactice vor descoperi câte un episod nou, educativ și distractiv. Autorii textelor sunt scriitori, jurnaliști, psihologi, artiști care scriu din toată inima pentru copiii de 6-10 ani care se vor bucura de avantajele acestui tip de conținut: educație prin joc, posibilitatea de a face mai multe lucruri în același timp, dezvoltarea creativității, dezbateri cu cei dragi pornind de la o mulțime de subiecte interesante.

„Să vorbeşti despre teme pentru oameni mari pe înţelesul copiilor? Sigur că da! Sau îşi imaginează cineva că oamenii responsabili şi cetăţenii conştienti se nasc pur şi simplu peste noapte? Oamenii mari devin aşa din copii cărora aşa bine le-ar face să primească informaţii despre societate, implicare şi responsabilitate traduse pe înţelesul lor! Asta încercăm prin EDUboost, un proiect tare frumos, care acum porneşte ca un bulgăre de zăpadă, ce va porni o avalanşă de bucurie care va lăsa în urmă copii care ştiu mai multe. Primul podcast – despre bunătate şi generozitate – este aici, urmaţi-mi vocea!”, a declarat Laura Hora, unul dintre organizatori.

Proiectul este susținut de Raiffeisen Comunități care s-a alăturat acestui joc de la prima idee.

***

Despre A fost odată

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture acționează în zona de educație non-formală și cultură. Misiunea noastră este să producem conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz. Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture dezvoltă afostodata.net, un concept unic în România care conține povești, basme, povestiri în formate audio, video, dar și în limba semnelor. Content-ul poate fi accesat ca stream, dar și ca download. În plus, punem la dispoziție conținutul audio și ca Podcast în iTunes și Spotify. De la începutul anului 2020, proiectul Școala de povești este recunoscut ca mijloc educațional de către Ministerul Educației și Cercetării, pentru învățământ de masă și special.

Citește și afostodata.net lansează „Povești în jurul lumii” ; Zece țări din întreaga lume își găsesc de astăzi locul pe harta poveștilor”

 

2 comentarii

  1. […] La finalul unui an atât de complicat, echipa #afostodata le face copiilor un dar tocmai bun de ascultat sub brad: EDUboost, o serie de podcasturi despre teme precum bunătatea, mediul, voluntariatul și implicarea socială, cum ne raportăm la persoanele cu dizabilități, educația finaciară. Peste 30%… Cititi mai multe aici: Echipa A FOST ODATĂ lansează EDUboost, podcasturi cu teme de educație civică explicate pe limba … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here