Depunerea dosarelor pentru gradația de merit se va decala în funcție de publicarea legii bugetului în Monitorul Oficial

0
telefoanele-educație-liviu_pop_dosare-gradatie-de-merit...auxiliarele-profesori-vacanță

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Liviu Pop, a declarat că întârzierea publicării în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat duce la declararea obținerii gradației de merit pentru profesori, scrie Agerpres.

Avem o problemă pe care am discutat-o chiar de dimineață cu domnul ministru legată de legea bugetului de stat. Cu cât întârzie legea bugetului de stat… Noi trebuia din 13 februarie să începem procedura pentru aprobarea gradațiilor merit în învățământul preuniversitar. Așa cum bine știți, toți profesorii merituoși o dată pe an pot să își depună dosarul pentru gradația de merit. Câteva mii de persoane — aproape zece mii de persoane anual își depun aceste dosare. Anul acesta nu pot să își depună aceste dosare pentru că nu există contract colectiv de muncă la nivelul de sistem de învățământ. Fostul Guvern a pierdut acest contract colectiv de muncă prin noiembrie-decembrie, neavând contract colectiv de muncă, în comisii paritare nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplină, iar noi nu putem negocia contractul colectiv de muncă până după publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului de stat“, a declarat Liviu Pop.

Citește și: Grigore Vieru – poetul patriei, al mamei și al copiilor

Potrivit acestuia, depunerea dosarelor pentru obținerea gradației de merit se va decala în funcție de publicarea legii bugetului în Monitorul Oficial. “Se va decala programul de depunere a acestor gradații de merit cu 30-45 de zile. Urmează să avem o dezbatere cu colegii din sindicat. De aceea, pentru toți colegii noștri din învățământ care se așteptau ca începând cu data de 13 februarie să depună dosare, să vadă criteriile, grilele pentru gradația de merit este o veste tristă — stăm după legea bugetului de stat să fie publicată în Monitorul Oficial”, a explicat secretarul de stat.

Sursă foto: www.rfi.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here