Destiny Park, cel mai mare complex de edutainment din România, îşi va deschide porţile în luna septembrie

0

Comunicat de presă: Destiny Park, cel mai mare complex de edutainment din România, îşi va deschide porţile în luna septembrie. Copiii vor putea îndeplini aici, în joacă, peste 50 de „job”-uri pentru adulţi.

Echipa Destiny Park Băneasa, cel mai important centru de edutainment din Europa de est, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi va deschide porţile pentru copii începând cu luna septembrie, dacă reglementările privind pandemia o vor permite.

În cadrul conferinţei, gazdele evenimentului – Urania Cremene şi Răzvan Stoian – au explicat că Destiny Park reprezintă un proiect bazat pe o investiţie de 5 milioane de euro, care beneficiază de 8000 mp în nordul Capitalei, reprezentând locul în care copiii pot fi, pentru o zi – în funcţie de propriile aspiraţii – aviatori, medici, prezentatori de televiziune, bancheri, piloţi, pompieri; peste 50 de activităţi îi aşteaptă aici. Aplicând conceptul inovator de stimulare a copiilor să înveţe prin joacă, Destiny Park îşi propune să devină un oraş în miniatură – cu instituţii, economie şi bani proprii – unde talentele şi pasiunile celor mici sunt observate de specialişti în educaţie, pentru a descoperi, din timp, care sunt domeniile în care ei pot excela. Graţie echipei Destiny Park, părinţii se relaxează, lăsându-i pe cei mici în grija specialiştilor şi a personajelor de poveste.

Machetă Parc Tematic

„Dacă ar trebui să rezum Destiny Park în câteva cuvinte, aş spune că reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot fi adulţi pentru o zi, având meserii de oameni mari, fiind plătiţi cu magic-bani pentru ele, având propria televiziune de ştiri, propriul spital, propria bancă, alegându-şi reprezentanţii şi aşa mai departe. Nu este doar un parc de distracţii, este combinaţia perfectă între joc şi învăţare. Este exact felul în care copiii noştri se dezvoltă şi îşi satisfac nevoile psihologice de bază. Dacă am înţelege asta la un nivel mai profund – şi anume că educaţia se face preponderent prin joc, prin ludic – atunci când avem de-a face cu copiii am mai creşte câteva niveluri. Conceptul Destiny Park se inspiră, de altfel, din teoria celebră a unui istoric olandez al culturii, Johan Huizinga, care sustinea ca jocul reprezintă fundaţia oricărei culturi şi societăţi”, a spus Urania Cremene, expert în parenting şi Ambasador Destiny Park.

Răzvan Stoian, marketing manager Destiny Park, a declarat: „Destiny Park nu va începe decât în condiţii de risc zero pentru cei mici şi pentru părinţi. Toate prognozele privind evoluţia pandemiei până în septembrie arată o relaxare a restricţiilor pe fondul campaniei de vaccinare. Până în septembrie vom avea, cu siguranţă, reguli noi de protecţie, iar noi le vom aplica în cea mai atentă formă. Siguranţa fiecărui copil care intră în Destiny Park e prioritatea noastră absolută. Dacă în luna septembrie restricţiile vor presupune măsurarea temperaturii, masca, testul Covid, certificatul de vaccinare etc – noi le vom aplica pe toate cu cea mai mare stricteţe”.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here