Demisia lui Tudorel Toader este solicitată de Liga Studenților din Iași

2

Din cauza prejudiciilor de imagine aduse de către rectorul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Liga Studenților (LS IAȘI) solicită lui Tudorel Toader să își depună demisia din funcție și anunță faptul că se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate. Printr-un comunicat postat pe ligastudenților.net a fost anunțat că atât elevii, cât și părinții au declarant că sunt determinați să nu mai aleagă una dintre cele mai prestigioase facultăți din țară  atâta timp cât Toader își va păstra funcția de rector al universității.

Pentru a-și susține cauza, studenții fac apel la toți cei care s-au alăturat luptei anticorupție și mișcărilor civice de natură asemănătoare.

”Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se suspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției în guvernele coaliției PSD-ALDE. Din totalul de 48 de luni din mandatul de rector, două treimi le-a dedicat strict intereselor politice și financiare, nu comunității academice, care l-a ales în funcție pentru a reprezenta interesele universității, ci nu pentru a avea o rampă de lansare în politică.

Citește și Ecaterina Andronescu spune că acesta ar fi ultimul an cu toalete în curtea școlilor

De la întoarcere, Tudorel Toader pretinde că a fost adevăratul manager al Universității, asumându-și meritele din „raportul rectorului” pentru anii 2017 și 2018, deși în această perioadă a fost suspendat, fiind ministru al Justiției. Cu anumite ocazii, evită chiar să amintească faptul că în această perioadă Universitatea a fost condusă de către doamna Mihaela Onofrei, în calitate de ordonator de credite (rector interimar) și de către restul conducerii executive a instituției, căreia i se cuvin meritele pentru buna administrare a celei mai vechi universități din țară.

Totodată, acesta urmărește instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale ca fost ministru, prin care membrii comunității academice să fie reduși la tăcere, iar acțiunile sale ca ministru să fie justificare public”, se arată în comunicat.

2 comentarii

  1. […] Din cauza prejudiciilor de imagine aduse de către rectorul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Liga Studenților (LS IAȘI) solicită lui Tudorel Toader să își depună demisia din funcție și anunță faptul că se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate. Printr-un comunicat postat… Cititi mai multe aici: Demisia lui Tudorel Toader este solicitată de Liga Studenților din Iași […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here